Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe litoral, „4V Rally Raid Constanța - România“ 2023, show internațional al sporturilor cu motor (GALERIE FOTO)

ro

03 Nov, 2023 15:31 1061 Marime text
 
Ultimul eveniment major dedicat rally raid-ului organizat în acest an în județul Constanța, „4V Rally Raid Constanța - România“, competiția internațională dedicată practicanților sporturilor cu motor din țară și de peste hotare, va debuta joi, 9 noiembrie 2023, în parcarea Hotelului Oxford.

Acolo va fi amenajat parcul tehnic al întrecerii, unde vor putea fi admirați bolizii de zeci de mii de euro și cu sute de cai putere sub capotă care se vor întrecere pe durata celor două zile.

Tot acolo spectatorii vor putea asista la inspecția tehnică obligatorie pe care trebuie să o treacă fiecare vehicul înscris în concurs, precum și la reglajele pe care și le fac piloții înainte de startul în competiție.

„În ultimii patru ani am reușit să creștem vizibilitatea acestui sport, atât pe plan național, cât mai ales pe plan internațional. Acest lucru a fost posibil în primul datorită creșterii constante a standardelor de organizare, a condițiilor de desfășurare și a implicării de care au dat dovadă absolut toți cei din jurul acestui fenomen. În urma eforturilor noastre, cel mai mare câștig l-au avut Dobrogea și județul Constanța, prin faptul că sportivii străini care au venit și au văzut condițiile de concurs, traseul și zonele, s-au convins de potențialul nostru și au transmis mai departe impresiile lor și altor practicanți ai acestui sport. Astfel, ei înșiși au devenit ambasadori ai regiunii. Avem destule exemple de succes în România, care demonstrează că atunci când lucrurile se fac responsabil toată lumea are de câștigat“, a declarat Jean Vlad, unul dintre organizatorii „4V Rally Raid Constanța - România“.


Potrivit calendarului, sâmbătă, 11 noiembrie, și duminică, 12 noiembrie, sunt programate cele două etape de concurs, startul urmând să fie dat de dimineață, la ora 9.00.

Duminică, după calcularea tuturor timpilor, a penalizărilor, soluționarea eventualelor contestații și stabilirea clasamentelor finale, va avea loc decernarea premiilor și ceremonia de închidere a competiției.

Traseul de concurs traversează nu mai puțin de 24 de UAT-uri din zona de nord a județului Constanța.

El cuprinde porțiuni de drumuri agricole, drumuri forestiere, porțiuni cu nisip, treceri de vaduri sau zone împădurite.

Proiectul „4V Rally Raid Constanța - România“ este realizat de către Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și în parteneriat cu Federația Română de Automobilism Sportiv și Federația Română de Motociclism.
 
Citește și:

Constanța
Șase echipaje de Rally Raid din Ucraina vor concura în România, inclusiv pe litoral, cu sprijinul ACS 4V Motorsport și al FRAS

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii