Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru fotbaliste de la Farul Constanța participă cu Naționala Under-17 la prima rundă de calificare pentru Euro 2024

ro

19 Oct, 2023 17:00 1278 Marime text
 
Sara Bortea
 
  • În turneul din Germania, tricolorele pregătite de Nina Anca sunt în serie cu Germania, Austria și Ucraina, iar până acum au disputat două partide.  
 
Echipa națională feminină de fotbal Under-17 a României participă în această perioadă, în Germania, la întrecerile grupei 4 din Liga A, în prima rundă de calificare pentru Campionatul European din 2024.
 
Tricolorele pregătite de Nina Anca sunt în serie cu Germania, Austria și Ucraina, iar până acum au disputat două partide, 0-8 cu Austria și 0-0 cu Ucraina. Înaintea ultimei partide, cu Germania, care se joacă vineri, 20 octombrie 2023, de la ora 14.00, România ocupă ultimul loc în grupă, cu un punct. Ierarhia completă este: 1. Austria - 6p (+11 golaveraj), 2. Germania - 3p (+2), 3. Ucraina - 1p (-5), 4. România - 1p (-8). Rezultatele înregistrate în cele două etape: 1 - Germania - Ucraina 5-0, Austria - România 8-0; 2 - Germania - Austria 0-3, România - Ucraina 0-0.
 
Anastasia RaduDin lotul tricolor pentru turneul din Germania fac parte și patru jucătoare de la Farul Constanța: Sara Bortea (fundaș), Mara Banciu (mijlocaș), Nathalia Stoicescu și Anastasia Radu (atacanți), ultima fiind sora portarului Ionuț Radu, în prezent la Bournemouth, în Premier League.
 
„România s-a menținut în Liga A la finalul preliminariilor trecute, iar meciurile din această rundă de calificare vor decide urnele valorice ale naționalelor participante pentru tragerea la sorți în cea de-a doua rundă de calificare. De asemenea, echipele care încheie pe locul 4 în grupele din Liga A vor retrograda în Liga B pentru cea de-a doua rundă, pierzând astfel șansa calificării la Europeanul de anul viitor“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.
 
În Campionatul Național Under-17, echipa feminină de junioare U-17 a clubului Farul Constanța a obținut o nouă victorie. După ce, în runda precedent, se impuseseră cu 7-0 pe terenul formației Liceenii Topolog U-17, jucătoarele pregătite de Marius Soare au bifat un nou succes consistent.
Farul Constanța Under-17 
Fetele de pe litoral au primit vizata echipei similare a clubului LPS Buzău în etapa a 4-a a campionatului, întâlnirea încheindu-se cu succesul clar al gazdelor, scor 5-1 (2-1). Golurile gazdelor au fost înscrise de Mădălina Barbu (6, 80+1), Angelina Geambazu (16), Georgiana Marinescu (64 - autogol) și Denisa Băcanu (80+2), în timp ce golul de onoare al oaspetelor a fost reușit de Georgiana Marinescu (28).
 
Pentru Farul U-17 au evoluat: Tizziana Hălăucă - Elena Rîpeanu, Daniela Sandu, Violeta Bogoș, Rebecca Battista, Denisa Băcanu, Andreea Ispas, Ana Maria Nastur (64 Ana Maria Roșu), Angelina Geambazu, Teodora Vasile, Mădălina Barbu.

Sâmbătă, 21 octombrie 2023, echipa de senioare a Farului va disputa, de la ora 11.00, meciul din etapa a șaptea a Ligii 1, în deplasare cu Banat Girls. În clasament, formația de pe litoral, care e nou promovată, ocupă locul doi, cu 12 puncte, dar cu un meci în minus, în timp ce Banat Girls e a șasea, cu nouă puncte obținute în șase partide. Clasamentul arată astfel: 1. Politehnica Timișoara - 15p (6m), 2. Farul - 12p (5m), 3. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - 12p (6m), 4. Universitatea Cluj - 9p (4m), 5. Gloria 2018 Bistrița Năsăud - 9p (5m), 6. Banat Girls - 9p (6m), 7. CSM Alexandria - 0p (6m), 8. ACS Tg. Mureș 1898 - 0p (6m). În cinci meciuri, Farul are patru victorii și un eșec, golaveraj 14-2.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
  
Citește și:
 
Fotbalista Anastasia Radu, sora internaționalului Ionuț Radu, la Farul Constanța
„De mică mă uit la meciurile lui și-l susțin“

 
Fotbal
Echipa feminină Farul Constanța, succes la scor cu ACS Tg. Mureș 1898
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii