Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:03 19 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patrick Dinu, înotător la Atena Sport Club Constanţa, a stabilit un nou record naţional

ro

24 Apr, 2021 00:00 4423 Marime text
  • La Târgovişte s-a desfăşurat Cupa României la nataţie, întrecere pentru juniori, tineret şi seniori.
  • Atena Sport Club Constanţa a urcat pe podium şi în întrecerea masculină, şi în cea feminină.
  • Patrick Dinu şi Iustinian Brătulescu, pe locul doi, respectiv trei în clasamentul general al juniorilor.  
 
Înotătorii de la Atena Sport Club Constanţa, gruparea patronată de medaliatul olimpic Răzvan Florea, continuă seria rezultatelor deosebite în competiţii.
 
Ei au participat, la Complexul Olimpic din Târgovişte, la Cupa României pentru juniori, tineret şi seniori, primul concurs din calendarul naţional al anului. Prin prisma contextului sanitar, competiția a fost împărțită în două, a doua parte fiind destinată băieților. „Început excelent de an competițional pentru înotătorii lui Răzvan Florea! Întrecerea băieților a fost una dificilă, dar încărcată cu rezultate pozitive. Felicitări sportivilor, părinților, susținătorilor și antrenorului, Răzvan Florea!”, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a ASC Constanţa. Clubul de pe litoral a aliniat la start şase sportivi: Sebastian Tulea (născut în 2001), Patrick Dinu (2005), Iustin Brătulescu (2005), Darius Marinescu (2005), Raul Petre (2006) și Andreas Niculaie (2006).
 

Locul doi în clasamentul general al juniorilor  

 
Patrick Dinu a urcat pe podium de zece ori, cucerind: aur la 50 m liber juniori, bronz la 50 m liber tineret, aur la 50 m spate juniori, argint la 50 m spate tineret, argint la 50 m bras juniori, bronz la 50 m bras tineret, aur la 100 m liber juniori, argint la 100 m liber tineret, aur la 100 m spate juniori şi aur la 100 m spate tineret. În plus, în proba de 50 m bras (în calificări) a stabilit un record naţional. Patrick nu este la prima performanţă de acest fel, el a doborât şi în anii trecuţi un record naţional, la 100 m bras. Totodată, la competiţia de la Târgovişte, Patrick Dinu a ocupat locul doi în clasamentul general al juniorilor.  
 

Performanţă deosebită la 200 m bras

 
La aceeaşi întrecere, Sebastian Tulea a cucerit patru medalii, în probele de 200 m bras seniori (argint), 800 m liber seniori (argint), 400 m liber seniori (bronz) şi 100 m bras seniori (bronz). Iustinian Brătulescu a cucerit aurul la 100 m bras juniori şi argintul la 100 m bras tineret, iar în clasamentul general al juniorilor s-a situat pe poziţia a treia. De asemenea, e de subliniat performanţa sa deosebită din calificările probei de 200 m bras, timp cu care s-ar fi clasat pe podiumul seniorilor, dacă nu ar fi fost descalificat în finală.
 

Medalii şi în întrecerea feminină     

 
Anterior, la întrecerea feminină a Cupei României, Atena Sport Club Constanţa participase cu şase sportive, însoțite, îndrumate și pregătite tot de Răzvan Florea. Ana Grosu, Eva Paraschiv și Paula Boleacu, toate născute în anul 2007, au luat startul în întrecerea junioarelor (14-15 ani), în timp ce Mădălina Diaconescu, Ana-Maria Pascu și Chloe Anderson (an de naştere - 2005) au luat startul în cursa tineretului (16-17 ani). Pe podium s-au clasat: Eva Paraschiv - medalii de bronz în probele de 50 și 100 de metri fluture; Mădălina Diaconescu - medalie de bronz în proba de 400 metri mixt; Paula Boleacu - medalie de aur în proba de 200 metri fluture, medalii de argint în probele de 100 metri fluture și 50 metri bras.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imaginii cu medaliaţii ASC de la Cupa României. Sursa foto: Facebook (Atena Sport Club).
 
Citeşte şi:
 
Patrick Dinu, cel mai medaliat sportiv de la Atena Sport Club Constanța
„M-am îndrăgostit de înot de la primul antrenament“


Nataţie
Sportivele de la Atena Sport Club Constanţa, medaliate la Cupa României


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii