Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oină Frontiera Tomis Constanța, pe locul întâi după turneul regulat al Campionatului Național (GALERIE FOTO)

ro

07 Jun, 2022 00:00 1305 Marime text

 
  • La faza finală a campionatului s-au calificat primele patru clasate la turneul de la Tg. Lăpuș.
 
Turneul regulat al Campionatului Național de oină rezervat seniorilor s-a disputat la Târgu Lăpuș, în județul Maramureș.
 
Primele patru echipe clasate s-au calificat pentru cele două turnee play-off, care vor decide campioana României, iar prima poziție i-a revenit ACS Frontiera Tomis Constanța, medaliata cu aur a sezonului trecut. Întrecerea de la Târgu Lăpuș a fost organizată de Federația Română de Oină (președinte - Nicolae Dobre, din Constanța), în colaborare cu Asociația Județeană de Oină Maramureș, Primăria Orașului Târgu Lăpuș și ACS Șoimii Târgu Lăpuș, alături de parteneri și sponsori.
 
Clasamentul final a fost: 1. ACS Frontiera Tomis Constanța - 9p, 2. CSM Oltenița - 7p, 3. CS Izvorul Chiuiești - 5p, 4. CSM Râmnicu Sărat - 3p (calificate la turneele play-off), 5. CS Dinamic Coruia, 6. CS Olteni, 7. CS Stejarul Pârcovaci, 8. CS Șoimii Târgu Lăpuș. În prima fază a turneului din Maramureș, cele opt echipe participante au fost împărțite în două grupe, din care primele două clasate au acces în grupa principală. Frontiera Tomis a făcut parte din grupa A, în care a înregistrat rezultatele: 22-4 cu Șoimii, 27-3 cu Oltenița și 22-9 cu Dinamic. Ierarhia a fost: 1. Frontiera - 9p, 2. Oltenița - 7p, 3. Dinamic - 5p, 4. Șoimii - 3p. În grupa principală, s-a jucat turneu simplu, fiecare cu fiecare, cu luarea în calcul a rezultatelor obținute între echipele care au fost în aceeași grupă preliminară.
 
Recent, Frontiera Tomis Constanța a cucerit și Cupa Regelui, competiţie găzduită de stadionul Național Arcul de Triumf din capitală. Campioană naţională în 2021, ACS Frontiera Tomis a învins cu scorul de 16-12 vicecampioana Biruinţa Gherăeşti (Neamţ), cucerind astfel cea de-a noua ediţie a Cupei Regelui.
    
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Oină, Centrul de Informare Turistică Tg. Lăpuș)
 
Citește și:
 
Oină
ACS Frontiera Tomis Constanța participă, la Târgu Lăpuș, la turneul regulat al Campionatului Național
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii