Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oină Frontiera Tomis Constanța participă la Cupa Federației 90 de ani

ro

27 Sep, 2022 14:04 1452 Marime text
 

Federația Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, organizează Cupa Federației 90 de ani, atât la feminin cât și la masculin.
 
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Rugby și Complexul Sportiv Național ,,Arcul de Triumf".

Finalele competițiilor se vor desfășura pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” din București, duminică 2 octombrie, după următorul program: ora 11.00 - finala la feminin, respectiv ora 12.00 - finala la masculin.
 
La competiția feminină vor participa patru echipe: C.S. Dacia Mioveni 2012 (județul Argeș), C.S. Galicea Mare (județul Dolj), C.S. Avântul Frasin (județul Suceava) și C.S.M. Râmnicu Sărat (județul Buzău), în timp ce la masculin vor fi la start șase echipe: A.C.S. Frontiera Tomis Constanța (județul Constanța), C.S.M. Oltenița (județul Călărași), C.S.M. Râmnicu Sărat (județul Buzău), C.S. Izvorul Chiuiești (județul Cluj), C.S. Hoina Craiova (județul Dolj) și C.S. Victoria Surdila-Greci (județul Brăila).
 
Meciurile de calificare pentru finalele ambelor competiții vor avea loc pe Stadionul din Complexul Sportiv ”Sydney 2000” al COSR – Izvorani în data de 1 octombrie, între orele 9.00 – 14.00.
 

Prin acest eveniment, Federația Română de Oină își propune să familiarizeze un număr cât mai mare de persoane, cu ceea ce înseamnă oina și mai ales spiritul jocului de oină, un spirit marcat de competitivitate, pasiune, fair-play, dar și tradiție. Mă bucur să văd alături de noi, în organizarea acestui eveniment, cele mai importante instituții care gestionează sportul românesc: Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cărora le mulțumesc încă o dată și pe această cale. De asemenea, apreciez sprijinul constant primit din partea Federației Române de Rugby în activitatea noastră de dezvoltare a sportului nostru național, oina.In același timp ,implicarea Primăriei Municipiului București prin Direcția de Cultură, Invățământ, Turism și PROEDUS, în promovarea evenimentului, ne dă speranțe că oina se va dezvolta și la nivelul capitalei, a declarat Nicolae Dobre, președintele Federației Române de Oină.

 
Accesul pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” București, bd. Mărăști nr. 18-20 va fi permis începând cu ora 9.00 în ziua evenimentului, duminică 2 octombrie 2022, iar pentru toți cei care nu vor putea ajunge, postul TV Prima Sport 3 va difuza în transmisiune live întregul eveniment, începând cu ora 11.00.

Sursa foto: Facebook (Poliția de Frontieră Română)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii