Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oină ACS Frontiera Tomis Constanţa a câștigat Cupa Regelui

ro

07 May, 2022 18:18 1683 Marime text
foto: Facebook/ Frontiera Tomis Constanța

Echipa masculină ACS Frontiera Tomis Constanţa şi formaţia feminină CS Progresul Băileşti au câştigat, sâmbătă, 7 mai, Cupa Regelui, respectiv Cupa Reginei la oină, competiţii găzduite de Stadionul Arcul de Triumf din Capitală.

Campioană naţională în 2021, ACS Frontiera Tomis a învins cu scorul de 16-12 vicecampioana Biruinţa Gherăeşti (Neamţ), cucerind astfel cea de-a noua ediţie a Cupei Regelui.

Competiţia feminină intitulată Cupa Reginei, ajunsă la cea de-a treia ediţie, a fost câştigată de Progresul Băileşti, campioană naţională în 2021, după ce a învins-o cu 5-2 pe vicecampioana Dacia Mioveni.

La evenimentul de pe Stadionul Arcul de Triumf au asistat din tribună Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, împreună cu Principele Radu şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Cupa Regelui şi Cupa Reginei au marcat un moment istoric, anul acesta împlinindu-se 110 ani de la apariţia primului regulament al jocului de oină, regulament coordonat de Spiru Haret, ministru al educaţiei la acea vreme şi aprobat prin înalt decret regal nr. 2847 la 15 mai 1912, cu publicare în Monitorul Oficial de la acea vreme, în 3 iunie 1912.

Federaţia Română de Oină, aflată sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, a anunţat că banii obţinuţi din biletele de intrare la evenimentul de pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, vor fi donaţi refugiaţilor ucraineni.

sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii