Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă achiziţie a FC Viitorul Andreias Calcan - „Am venit cu un singur gând, să câştig trofeu sau trofee“

ro

22 Jan, 2019 00:00 1880 Marime text
Mijlocaşul ofensiv Andreias Calcan este a cincea achiziţie a FC Viitorul din această iarnă, după Andrei Târcoveanu (mijlocaş), Bas Kuipers (fundaş), Eric de Oliveira (mijlocaş) şi Rivaldinho (atacant).
 
În vârstă de 24 de ani, Calcan a semnat un contract valabil pentru doi ani și şase luni cu gruparea constănțeană. Fotbalistul a mai evoluat în cariera sa pentru Universitatea Cluj, Willem II Tilburg, Dordrecht și Almere City. „Am venit la FC Viitorul prin intermediul lui George Ogăraru (n.r. noul director de scouting şi relaţii internaţionale al clubului). Mi-am dorit să fac un pas în faţă şi să merg la un club cu pretenţii, care se luptă la campionat şi pentru a câştiga trofee. Cred că voi avea o adaptare uşoară, ţinând cont că îi şi cunosc pe câţiva dintre jucători. Am venit cu un singur gând, să câştig trofeu sau trofee. Vreau să joc cât mai multe meciuri şi să îmi ajut echipa aşa cum pot şi cum ştiu mai bine, pentru a câştiga cât mai multe partide. Sperăm să reuşim rezultate frumoase“, a spus Andreias Calcan.

Ameninţarea poate veni de oriunde

Portarul Valentin Cojocaru a subliniat campania reuşită de transferări a clubului. „Achiziţiile sunt bune, jucători care au evoluat şi în Liga 1 şi au făcut-o bine. Sper să ne ajute mult. Trebuie să ne pregătim foarte bine, întrucât această perioadă ne ţine şase luni. Trebuie să fim bine când încep meciurile oficiale. În sport nu contează vârsta, ameninţarea din partea rivalilor pe post poate veni de oriunde. Trebuie să-ţi faci antrenamentele şi să fii pregătit atunci când antrenorul are nevoie de tine“, a punctat Cojocaru. 

Clubul vrea performanţă an de an

Mijlocaşul Andrei Artean speră ca FC Viitorul să obţină cât mai repede calificarea în turneul play-off. „Fiecare dintre cele cinci meciuri pe care le mai avem de disputat din sezonul regulat vor fi ca o finală pentru noi. Trebuie să obţinem cât mai repede accederea în play-off, iar apoi vom vedea ce va fi. Ne dorim un parcurs cât mai lung şi în Cupa României, un trofeu pe care ni-l dorim. Viitorul vrea performanţă an de an. Pentru 2019, sper să fiu sănătos şi să-mi ajut echipa cât mai mult“, a spus Artean.

Revanşa în Cupă

Învinsă în ultimul meci al anului din LIga 1, în deplasare, de FC Hermannstadt, scor 1-0, FC Viitorul speră să îşi ia revanşa în Cupa României, competiţie în care cele două echipe se vor întâlni în sferturi. Denis Drăguş: „Avem un program dificil în campionat, dar alcătuim o echipă de valoare şi sperăm să ieşim învingători din toate partidele. Sperăm să trecem de FC Hermannstadt în sferturile Cupei, luându-ne astfel revanşa pentru eşecul din campionat. Vreau să am un an cel puţin la fel de bun ca 2018. Mi-am propus să mă autodepăşesc în continuare. Acum străbatem cea mai grea perioadă din acest an. Sperăm să trecem cu bine peste ea, fără accidentări“, a menţionat atacantul Denis Drăguş.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, eşec în amicalul cu Vejle. Echipa lui Hagi a început meciul într-o formulă inedită (galerie foto)​

FC Viitorul l-a transferat şi pe Andreias Calcan​

FC Viitorul a suspendat momentan contractul fotbalistului Mihai Voduţ, suspectat că ar fi jucat la pariuri     
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii