Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O carieră prodigioasă Olga Didilescu a primit diploma de onoare din partea Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (galerie foto)

ro

05 Mar, 2018 00:00 3348 Marime text
La ultimul Comitet Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, desfăşurat în Elveţia, la Lausanne, s-a decis şi acordarea diplomei de onoare constănţencei Olga Didilescu, pentru activitatea deosebită, desfăşurată la nivel înalt, o lungă, ca arbitru internaţional.
 
Aceeaşi distincţie i-a revenit şi lui Severin Kodric, din Slovenia, arbitru în gimnastica masculină. „Pentru mine este o bucurie şi un motiv de mândrie primirea acestei distincţii. Am satisfacţia că mi-a fost apreciată munca şi că am reprezentat România cu cinste, ca arbitru, la marile competiţii de gimnastică ale lumii“, a declarat Olga Didilescu, reputat specialist.
 
Născută la Constanţa, aceasta a practicat gimnastica la Şcoala Sportivă 1 (actualul Club Sportiv Şcolar nr. 1), concurând până la absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport de la Bucureşti. A activat apoi la Constanţa, ca profesor de educaţie fizică, iar din anul 1973 şi-a început cariera de antrenor de gimnastică, pe care a încheiat-o în anul 2016. A pregătit gimnaste la CS Farul Constanţa şi la CSS1 Constanţa, activând în acelaşi timp, zeci de ani, şi ca arbitru, atât pe plan intern, cât şi internaţional.

A arbitrat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice 

La competiţiile externe a început să oficieze ca arbitru din anul 1976, de la Balcaniada desfăşurată în Grecia, la Salonic, iar de atunci a adunat participări (cu prestaţii foarte bune de fiecare dată) la numeroase mari întreceri: două ediţii ale Jocurilor Olimpice (2000, 2008), peste 15 ediţii de Campionat Mondial şi European, ediţii de Cupă Mondială şi alte competiţii. În 2017, Olga Didilescu şi-a încheiat activitatea de arbitru internaţional, dar continuă să oficieze ca arbitru la competiţiile din România.
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; 2 - Facebook (Olga Didilescu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii