Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O bogată expoziție, prima etapă din constituirea viitorului Muzeu al Sportului Constănțean

ro

01 Jul, 2022 00:00 1648 Marime text

 
  • Inițiatorul, colecționarul și organizatorul viitorului Muzeu al Sportului Constănțean este medicul Ateș Casimceali.
 
Prima etapă din constituirea viitorului Muzeu al Sportului Constănțean este o expoziție, cu exponate din mai multe ramuri sportive, care va fi găzduită de Centrul Comercial VIVO! Constanța, începând de vineri, 1 iulie.
 
Exponatele din această colecție reunesc ramuri sportive precum atletism, scrimă, tenis, natație, fotbal, rugby, kaiac-canoe, handbal, haltere, ski și altele. În cadrul expoziției, iubitorii sportului pot admira medalii, cupe, trofee, cărți, echipamente folosite, fotografii unice și alte exponate inedite.
 
Inițiatorul, colecționarul și organizatorul viitorului Muzeu al Sportului Constănțean este medicul Ateș Casimceali, care a dezvoltat o pasiune deosebită pentru sport, grație părinților, profesorilor și modelelor din copilărie. În timpul său liber, a lucrat ca antrenor de tenis, după absolvirea Facultății de Educație Fizică și Sport și a masteratului „Performanță în Sport“, la Universitatea „Ovidius“ din Constanța. Activitatea sa civică se concenteaza în evenimentele organizate de ONG-ul pe care îl conduce, ,,Asociația Viitorul Orașului Tău”.
 
„Orașul nostru se alătură unei familii foarte selecte de orașe internaționale care dețin un astfel de muzeu (Chicago, Boston, Melbourne, Londra, Paris, Singapore). Constanța are tradiție în propulsarea de campioni care au reprezentat sportiv România la cel mai înalt nivel. Nume precum Halep, Hagi, Ponor, Draica, Florea, Amânar, Tecău sau Pavel ne-au trezit cele mai profunde sentimente de mândrie pentru orașul și țara noastră“, se arată pe pagina de Facebook a VOT.
 
,,Într-o lume în care tehnologia și alimentația ne îndepărtează copiii de sport, am decis să constitui un muzeu astfel încât adulții nostalgici după generațiile de aur să poată să îi atragă pe cei mici către modele demne de urmat! Sportul ne oferă un viitor sănătos pentru țară pe lângă prestigiul și bucuria reprezentării la un nivel performant. Îi invit pe toți constănțenii să viziteze această expoziție și să mă ajute în înfăptuirea visului meu care poate va contribui și în scop turistic - #MuzeulSportuluiConstănțean, care cred că prin exponatele sale poate reuni laolaltă cel mai bogat patrimoniu din România! Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat până acum în acest demers”, a declarat Ateș Casimceali, potrivit sursei citate.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Asociația VOT - Viitorul Orașului Tău)
 
Citește și:
 
Echipa de aur a Hidrotehnicii Constanţa de acum 41 de ani. Handbaliste de top şi un program de meci - document din 1980 (galerie foto)

Constanţa. Fotografie-document
Stadionul pe care a jucat Locomotiva PCA când a promovat, în 1954, în Divizia A. Ce se află acum pe locul fostei arene (galerie foto)

 
S-au scurs cinci ani de la înființarea HC Dobrogea Sud Constanța. Care a fost prima cupă din vitrina cu trofee
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii