Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Natație Palatul Copiilor Constanța, șase medalii la Naționalele școlare, toate cucerite de Matei Silivestru. Campion de patru ori! (GALERIE FOTO)

ro

13 May, 2022 00:00 2442 Marime text

 
  • La categoria de vârstă 13 ani, Matei Silivestru a obținut patru medalii de aur și două de argint.
  • Emanuella Rebeka Hanriot a foarte aproape să urce și ea pe podium, în proba de 100 m liber, categoria de vârstă 14 ani.
  • Evoluții apreciate, chiar dacă nici ei nu au urcat pe podium, au avut, de la Palatul Copiilor Constanța, și Albert Bârsan, Victor Farina Alfonzzeti și Sophia - Maria Prifti.
 
După o întrerupere de doi ani, din pricina pandemiei de coronavirus, Campionatul Național școlar la natație s-a reluat, competiția desfășurându-se la Baia Mare, la bazinul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană“. Printre cluburile remarcate s-a numărat și Palatul Copiilor Constanța, care a cucerit șase medalii (patru de aur și două de argint), toate fiind aduse de Matei Silivestru, la categoria de vârstă 13 ani.
 
Acesta a ieșit campion la probele de 100 m fluture, 50 m fluture, 100 m liber și 50 m liber, iar la 100 m spate și 100 m bras a cucerit argintul. De asemenea, Emanuella Rebeka Hanriot a foarte aproape să cucerească o medalie (bronz la 100 m liber, la categoria 14 ani), ea clasându-se pe locul patru. Evoluții apreciate, chiar dacă nici ei nu au urcat pe podium, au avut, de la Palatul Copiilor Constanța, și Albert Bârsan (la categoria 13 ani), Victor Farina Alfonzzeti (la 14 ani) și Sophia - Maria Prifti (la 14 ani). Fiind vorba de o competiție a Ministerului Educației, de care aparține Palatul Copiilor, iar medaliații beneficiază de bursă școlară, „delfinașii“ au avut un motiv în plus să-și dorească rezultate cât mai bune, ceea ce le-a reușit. „Cred că acestea sunt cele mai bune rezultate ale Palatului Copiilor la Școlarele de înot din ultimii zece ani. Toți copiii au evoluat favorabil, iar Matei Silivestru, cu cele șase medalii cucerite, s-a numărat printre cei mai buni înotători din concurs. În acest an, el va fi sigur selecționat în lotul național de cadeți, ceea ce merită cu prisosință“, a declarat cel care-i pregătește pe sportivi, antrenorul emerit Octavian Tileagă.
 
Primul campion școlar după pandemie
 
Cu meticulozitatea și umorul care-l caracterizează, Octavian Tileagă a ținut un „jurnal“ pe Facebook și la această competiție. Prima probă a adus și prima medalie de aur a lui Matei Silivestru, la 50 m fluture, la care sportivul născut în anul 2009 și-a corectat și recordul personal, cu 28.58 s (de la 29,68 s). „Matei Silivestru, primul nostru campion național școlar, după pandemie. Am pășit cu dreptul în competiție. Prima probă, prima medalie de aur, cu record personal. Bravo, Mateuț! Și ceilalti «delfinași» au încheiat probele cu noi recorduri personale. Bravo tuturor! Hai, Constanța!“, a fost mesajul antrenorului.
 
Socoteli pentru Naționalele din vară
 
La 100 m spate, Emanuella Rebeka Hanriot a fost a noua, dar și-a îmbunătățit semnificativ recordul personal la această probă, cu 15 secunde! „Rebeka ne-a lasat cu gura căscată la 100 m spate. A reușit un nou record personal cu... 15 secunde mai bun, 01:16:48 (vechiul record fiind 01:30:18). Deși a fost o probă nespecifică ei, începem să ne facem socoteli pentru Naționalele din vară! Bravo, Rebe!“, a punctat Octavian Tileagă.   
 
A căzut și a doua „redută“
 
Între timp, Matei Silivestru a obținut a doua sa medalie, argint la 100 m spate, urmată de un alt argint, la 100 m bras, în ambele situații sportivul realizând și noi recorduri personale. „A căzut și a doua «redută» a Școlarelor: Matei -  medalie de argint la 100 spate, cu un nou record personal, îmbunătățit cu... cinci secunde - 01:10:50 (față de 01:15:57). La atac, Mateuț!ׅ“, a jubilat profesorul, după prima probă. Pentru ca, la finele întrecerii de la 100 m bras, Tileagă să menționeze: „Perseverență... ambiție... dedicație! Adineauri, un coleg șugubăț îmi spunea zâmbind: «A înebunit Matei»! Înscris în cel mai slab procedeu al lui (bras), doar pentru înregistrarea unui timp util, necesar în antrenamente la stabilirea intensitîților de efort, s-a ambiționat să obțină a 3-a medalie. Din seria cea mai slab cotată la 100 m bras, înotând practic singur, Mateuț: 01:17:60. Record personal îmbunătățit cu... 15 secunde (de la 01:32:67). Ne-ai lasat ca la dentist, Matei! Bravo!“. 
 
„Ne-am achitat bine de sarcini“
 
După două distincții de argint, Matei Silivestru și-a continuat vânătoarea de medalii, iar în următoarele trei probe a fost imbatabil. Aur: la 100 m liber - „O după-amiază sub așteptări. Cam toți copiii au înotat sub posibilități. Lipsa de concentrare, prea multă siguranță de sine, poate și emoții prea mari, în cazul Rebekăi. În final, am cucerit o medalie de aur prin Matei (campion național, dar cu un timp sub posibilitățile lui reale), dar și una de bronz ratată de Rebeka de emoție. Lăsăm pe mâine datorie de azi...“; la 50 m liber - „Ultima reuniune de concurs. Matei, la al treilea titlu de campion național școlar (cu 5 medalii la activ până acum). Ceilalți «delfinași» binișor. Urmează pentru toți 100 m fluture. Ultima probă“; la 100 m fluture - „Ultima proba individuală a competiției. Matei și-a onorat cartea de vizită cu al... 4-lea titlu de campion național școlar. Pe ansamblu, ne-am achitat bine de sarcini la acest concurs. Asta, chiar daca unii «delfinași» au avut câte trei probe pe reuniune, cu pauze de 20 de minute. Având 6 medalii la activ (plus o medalie ratată la «mustață»), Palatul Copiilor Constanta părăsește Baia Mare cu capul sus. Bravo, Matei! Bravo, «delfinași»!“.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)
 
Citește și:
 
„Suntem campioni!“
Ștafeta de aur de la Palatul Copiilor Constanța. Ultima zi a adus titlul național mult-așteptat (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii