Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naş e Bogdan Chiriţă, managerul Farul 2010 Arbitrul Marian Carson s-a căsătorit la Fălciu, într-o zi specială din an (galerie foto)

ro

08 Jan, 2015 00:00 8102 Marime text
Arbitrul de fotbal din Constanţa Marian Carson s-a căsătorit civil cu aleasa inimii sale, Roxana Alexandra Ioan. Tânărul cuplu (ea are 25 de ani, el - 27 de ani) este stabilit la malul mării, însă ambii însurăţei provin din judeţe din Moldova. Au scos actele, chiar în ziua de 31 decembrie 2014, în comuna vasluiană Fălciu, cu care amândoi au o legătură strânsă.

Arbitru de categoria I, însă urmând a fi promovat în curând în lotul Ligii a III-a, Marian s-a născut în orăşelul vasluian Murgeni. A copilărit însă în comuna Fălciu, acolo unde sunt stabiliţi părinţii săi. Din Fălciu sunt şi bunicii Roxanei Alexandra, şi aşa s-au cunoscut cei doi tineri, atunci când Marian a venit într-un concediu acolo. Fata este născută în Brăila. S-au văzut şi s-au plăcut. Apoi, după ce, o perioadă, relaţia lor a evoluat de la distanţă, acum doi ani Roxana Alexandra l-a urmat la Constanţa pe Marian, care era acolo deja de şapte ani. Din 2013, cei doi locuiesc împreună, iar acum au făcut pasul cel mare în viaţă.

Arbitrii au fluierat la...nuntă


Şi-au unit destinele cu câteva ore înaintea Revelionului. „Am ales această zi pentru că aveam mai mult timp la sfârşit de an şi era o dată specială. Am vrut să ne aducem mereu aminte cu plăcere de această zi şi prin prisma faptului că era ultima din 2014, o zi specială”, a declarat Marian Carson. Atât el, cât şi Roxana Alexandra au spus un „Da!” hotărât la Primăria Fălciu, iar în rolul ofiţerului de stare civilă a intrat primarul localităţii, Neculai Moraru. „Am ţinut mult să semnăm în faţa primarului pentru că eu sunt legat de dânsul de o prietenie strânsă şi îi port un deosebit respect”, a explicat Marian Carson. La petrecere au participat, tot la Fălciu, în jur de 110 persoane, printre care şi oameni de la Constanţa, în frunte cu naşii, Bogdan şi Lăcrămioara Chiriţă. Nunul este managerul general al Şcolii de Fotbal Farul 2010. Marian a avut alături la acest eveniment deosebit, de la malul mării, şi câţiva prieteni arbitri, precum Gabriel Bodnar, Marian Simion şi Tudor Sârbu. În total, constănţenii au fost vreo 15 la Fălciu. La vară, pe 23 august, vor avea loc serviciul religios şi petrecerea cea mare, dar la Constanţa, nuntaşii urmând a dănţui la Restaurantul „Dorna” din Mamaia. „Îi urăm tinerei familii Carson multă sănătate, fericire, împliniri şi copii mulţi şi frumoşi”, a declarat naşul Bogdan Chiriţă. La petrecere, şi tortul a fost în ton cu „meseria” mirelui, unul cu teren de fotbal, fotbalişti şi arbitru.

Marian a fost coleg la Juventus cu profesorul Cosmin Bădănău


În viaţa de zi cu zi, Marian Carson este cadru militar, activând în Marina Militară, după ce a urmat la Constanţa cursurile Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Pasiunile sale sportive sunt fotbalul şi arbitrajul. Prin primul a intrat în lumea sportului, ulterior dedicându-se arbitrajului. „Am început fotbalul la 10-11 ani, la echipa locală, Juventus Fălciu. La 14 ani, am plecat din comună, la liceu la Vaslui, şi am continuat fotbalul la FC Vaslui, unde am încheiat junioratul. În acea perioadă jucam mijlocaş dreapta”, povesteşte Marian. La Juventus a fost coleg, printre alţii, cu actualul profesor de sport de la liceul din localitate, Cosmin Bădănău, cel care i-a fost alături şi la cununia civilă. „Cosmin a câştigat câteva campionate cu echipele liceului. E un tehnician de perspectivă. De altfel, noi şi când eram la juniori, la Fălciu, ne luptam cu echipele oraşelor mai mari. Oricum, şi Fălciu e o comună mare, de ea aparţin şase sate şi are o populaţie de peste 6.200 de oameni”, mai spune Marian Carson.

Carson şi-a cunoscut viitorul naş la Steaua Speranţei Siliştea


Ajungând în Constanţa, acesta a continuat cu fotbalul, jucând la mai multe echipe de nivel inferior. Dacă la Vaslui evolua mijlocaş, acum a trecut vârf, fiind fotbalist la Sparta Techirghiol şi Steaua Speranţei Siliştea. La a doua formaţie l-a cunoscut pe viitorul său naş, Bogdan Chiriţă, care era conducător acolo. După Siliştea, Marian putea trece la Portul Constanţa (unde a mers Chiriţă), dar tânărul a preferat să se dedice arbitrajului, pe care îl începuse în anul 2011. În prezent, este arbitru de categoria I, iar în curând va face pasul la lotul Ligii a III-a. „M-a ajutat foarte mult în arbitraj faptul că am jucat fotbal. M-am pregătit cu pasiune şi am beneficiat de îndrumători buni. Am participat la două programe de Tinere Talente, iar, după ce voi primi meciuri la Liga a III-a, prin aprilie - mai anul acesta, voi rămâne în lotul acestei ligi”, arată Marian Carson.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george 17 Jan, 2015 17:07 bv mariano....bafta multa de la mastercheef..:))))