Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Moonwalk“ hibernal la Constanţa Spectacol! „Michael Jackson“ a dansat pe gheaţă la reunirea FC Farul (galerie foto+video)

ro

19 Jan, 2016 00:00 4880 Marime text
 

Doar 11 fotbalişti au fost prezenţi, ieri, la reunirea echipei FC Farul, restul componenţilor lotului, dar şi preşedintele executiv al clubului, Auraş Braşoveanu, fiind în întârziere sau blocaţi în drumul spre Constanţa de vremea potrivnică
 
Antrenorii Constantin Gache, Ion Barbu şi Gică Mina au condus prima mişcare pe 2016, pe terenul mare. Mini-antrenamentul a constat în alergări şi mişcări de gimnastică şi a durat 40 de minute. De ieri după-amiază erau aşteptaţi să înceapă să vină restul componenţilor lotului, dar şi alţi jucători noi. La mişcarea de ieri a participat şi un tânăr nigerian.
 
Fotbaliştii prezenţi la reunirea de ieri au fost: I. Dinu, Cr. Nanu - portari; Fl. Pătraşcu, Cristocea, Băjan, Vieru, Suciu, Ţăranu, Al. Matei, C. Neagu şi Al. Dumitru - jucători de câmp. La stadion a venit însă şi un tânăr din Nigeria, Godgift Ogara (25 de ani), care a solicitat să fie primit la antrenament. Cei de la Farul şi-au amintit că nigerianul mai venise la probe, când antrenor era Marian Pană, dar atunci se renunţase la el. Godgift Ogara a spus că este student în anul II la Universitatea Maritimă Constanţa şi că a jucat fotbal în ţara sa, ca mijlocaş ofensiv.

Şi-a oferit serviciile şi la FC Viitorul


Anul trecut, pe 25 octombrie, a postat pe pagina de Facebook „FC Viitorul Constanţa“ un mesaj în care îşi oferea serviciile ca fotbalist. „Salut, FC Viitorul! Sunt Godgift Ogara, din Nigeria, iar acum mă aflu la Constanţa. Îmi place cum joacă echipa şi spiritul ei ofensiv. Aş vrea să evoluez sub culorile FC Viitorul şi să contribui, ca atacant, la câştigarea viitoare a campionatului“, a scris nigerianul. După scurta şedinţă de pregătire de ieri însă, tehnicienii Farului i-au comunicat lui Godgift Ogara că nu va fi testat şi în continuare.

A venit şi Cosmin Neagu, de la SC Bacău



O altă pată de culoare de la reunirea de ieri a Farului a fost „momentul artistic“ oferit de portarul Iulian Dinu (în prima poză, primul din dreapta, cel cu numărul 25), care, înainte de începerea antrenamentului, a dansat, pentru câteva secunde, pe pista terenului mare, în stilul Michael Jackson, mişcările „Moonwalk“ ale tânărului fotbalist fiind ajutate şi de gheaţa de pe jos. Dintre numele noi prezente la reunire, Cosmin Neagu (24 de ani) este atacant şi a jucat ultima dată la divizionara secundă SC Bacău, fiind titular în disputa cu Farul de anul trecut, 3-2 pentru „marinari“ la Bacău. Neagu are 14 meciuri pentru SC Bacău în tur, iar acum e liber de contract. Înainte de Farul, se vorbea că va merge la Dunărea Călăraşi.

Fratele lui Cosmin Matei şi un jucător de la Borcea


Alexandru Dumitru joacă fundaş central şi vine de la echipa din Borcea (judeţul Călăraşi). Alexandru Matei (mijlocaş, 17 ani), care a prins ca rezervă lotul mare în tur, este fratele mai mic al fostului jucător al Farului Cosmin Matei şi a dat probe prima dată în vara trecută. În rest, pe lângă cunoscuţii Cristocea, Pătraşcu, Băjan şi Vieru, ceilalţi sunt tineri din propria pepinieră aflaţi în lotul echipei mari, care au şi jucat la prima echipă. 

Sorin Chiţu şi Doru Bratu vor continua la Farul“    


„A fost o reunire «deranjată» de vreme. Mai mulţi jucători m-au sunat să-mi spună că nu pot veni la data fixată. Unii erau în tren, alţii - blocaţi în nămeţi. Însă, dacă tot s-au prezentat câţiva băieţi, era păcat să nu facem şi un antrenament, dar unul uşor, de revenire la efort. În privinţa achiziţiilor de jucători, s-a vorbit ceva, dar nu e nimic rezolvat până acum. Rămâne să vedem, ştiţi cum se spune, niciun transfer nu e făcut până când nu se semnează actele şi nu este şi înregistrat. Din ce cunosc la ora aceasta însă, şi Sorin Chiţu, şi Doru Bratu vor continua la Farul. Vezan, Tigoianu şi Popa erau de mult în vizorul nostru. Sunt jucători cu care am lucrat timp îndelungat. Gândurile mele vizează promovarea, dar pentru aceasta contează foarte mulţi şi alţi factori, în afara mea şi a jucătorilor. Când vor fi îndeplinite toate condiţiile, sportive şi extra-sportive, putem vorbi concret. În mare, am discutat despre programul din perioada de pregătire, dar încă nu am stabilit cert ce vom face“, a declarat antrenorul principal al Farului, Constantin Gache.

Pătraşcu spune că promovarea e realizabilă



Dintre fotbaliştii care au evoluat pentru Farul în prima parte a campionatului, portarul Alexandru Gudea s-a întors la Concordia Chiajna, echipa care îl împrumutase pe litoral. De asemenea, mijlocaşul Onişor Nicorec îşi caută echipă în Ungaria, iar în cazul în care nu va semna niciun angajament până la finele acestei săptămâni, a dat asigurări că va reveni la Farul. „E mult spus că ne-am reunit, suntem puţini, de mâine (n.r. astăzi) aşteptăm să vină şi grosul lotului, pe măsură ce vremea se va îndrepta. Sperăm să avem un an bun şi să ne îndeplinim obiectivul, promovarea. Este un ţel realizabil, mai ales prin transferurile care se aude că vor fi făcute. Trebuie să fim optimişti. Sunt transferuri care aduc un plus în exprimarea echipei. Îi aşteptăm cu mare drag pe cei noi, pentru a pune umărul la accederea în Liga 1. Au valoare, sunt jucători consacraţi“, a spus căpitanul FC Farul, Florin Pătraşcu.

Mihai Guliu - „Locul Farului e în primul eşalon“   



„Pentru mine, este o onoare şi o provocare mare să lucrez la Farul. Abia aştept să cunosc toţi jucătorii. Sperăm că va fi bine şi că ne vom atinge obiectivul pe care ni l-am propus. Am venit cu gânduri mari şi sper ca la finele sezonului să ne bucurăm de promovarea în Liga 1, un obiectiv pe care l-am atins cu Săgeata Năvodari. Locul Farului e în primul eşalon“, a declarat Mihai Guliu, noul manager sportiv al Farului.

Vor şi un jucător care a evoluat la CFR Cluj



 Acesta a vorbit şi despre fotbaliştii pe care îi ţinteşte Farul. „Am promis că vor veni Vezan, Fl. Popa şi Tigoianu şi sunt pe drum toţi trei. Noi am negociat cu ei şi a rămas doar să vorbească şi cu patronul. 99% sunt jucătorii noştri şi eu zic că vor rămâne aici. Am înţeles că vor mai veni doi trei - jucători de la Steaua, dar să vedem. Mai avem câţiva jucători care sunt pe drum: Gorovei (a jucat şi la Săgeata), Alexandru Marin (vine de la Buzău, dar a evoluat şi la mai multe echipe de top din Liga a 2-a), câţiva tineri de la Bucureşti. Îl vrem şi pe juniorul Carabela, de la Tulcea, sperăm ca astăzi (n.r. ieri) va veni. În atenţia noastră este şi Daniel Stana, fost la CFR Cluj, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Săgeata“, a punctat Guliu.

FC Farul, la Tribunalul Constanţa



Ieri, la Tribunalul Constanţa, s-a judecat un nou termen în dosarul 6194/118/2010, care are ca obiect procedura insolvenţei, iar FC Farul figurează ca debitor. Pe 12 octombrie 2015, instanţa a admis cererile a cinci dintre foştii fotbalişti ai clubului, privind drepturi băneşti neachitate (Robert Neagoe, Marian Miulescu, Daniel Ochia, Marco Enciu şi Bogdan Straton) şi a dispus începerea procedurii falimentului. FC Farul a contestat această decizie, iar, la înfăţişarea de ieri, Tribunalul a fixat un nou termen, pe 29 februarie a.c. „Am plătit o parte dintre restanţe“, a declarat Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul. 





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii