Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Constantin - „A reprezentat boxul cu cinste” Antrenorul emerit Aurel Simionescu va fi înmormântat astăzi

ro

13 Jan, 2015 00:00 4015 Marime text
Boxul constănţean este în doliu, după ce s-a stins din viaţă, la vârsta de 69 de ani, antrenorul emerit Aurel Simionescu.
 
Fost boxer de valoare, Simionescu s-a remarcat ca un tehnician deosebit, formând generaţii întregi de mari pugilişti. L-a descoperit şi l-a şlefuit inclusiv pe Ionuţ Gheorghe, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. Înmormântarea are loc astăzi, la Cimitirul Municipal din Constanţa.
 
Asociaţia Judeţeană de Box Constanţa, directorul CS Farul Constanţa, Ilie Floroiu, colectivul CS Farul, Elena Frîncu, fost director DJST Constanţa, şi întreaga lume a sportului constănţean deplâng trecerea în nefiinţă a lui Aurel Simionescu şi transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate.
 
„Este un moment foarte trist. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Mihai Constantin, directorul executiv al AJB Constanţa şi unul dintre foştii elevi ai lui Aurel Simionescu. „A fost unul dintre prietenii mei adevăraţi. Un profesionist desăvârşit şi un caracter ales. Puteam vorbi despre box trei - patru ore la rând. A fost un mentor pentru antrenorii constănţeni de box. A reprezentat şi a promovat cu cinste pugilismul. Ultima sa apariţie publică în sprijinul boxului constănţean şi românesc a fost anul trecut, la turneul internaţional Mănuşa Litoralului, de la Constanţa, o competiţie pe care am readus-o la viaţă după 20 de ani de pauză”, a spus Mihai Constantin, actualmente antrenor la CS Farul.
 
Constantin a fost pregătit de Aurel Simionescu între anii 1974 şi 1976, la clubul Hidotehnica din Constanţa. În afară de Ionuţ Gheorghe şi de Mihai Constantin, fostul tehnician a lucrat şi cu alţi boxeri cunoscuţi, precum Marcelică Tudoriu, Valentin Mihai, Gabriel Ciupercă, Kadâr Rasim, Iulian Ciobanu, Romică şi Lucian Tudor, Irinel Orăscu şi mulţi alţii.
 
Aurel Simionescu a activat oficial în box (ca sportiv şi antrenor) 48 de ani, iar în 2009 s-a retras din activitate. Ca boxer, Simionescu a cucerit un titlu de campion naţional la seniori, în 1969, la categoria 60 kg, pentru Energia Constanţa. Ca antrenor, i-a pregătit, de-a lungul anilor, pe sportivii de la Hidrotehnica, CS Farul, Mira Agigea şi BC Adan Constanţa. Titlul de antrenor emerit i-a fost acordat în anul 2004.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii