Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciuri decisive pentru CS Tomis

ro

21 Jan, 2010 03:31 1158 Marime text
cstomis.jpgEchipa de pe litoral are şansa să obţină, sâmbătă, prima victorie în faţa vicecampioanei Rulmentul Braşov

După un start dezamăgitor de sezon, formaţia feminină de handbal, CS Tomis a început promiţător noul an, reuşind să câştige ultimele două meciuri din campionat (20-19 cu HCM Roman şi 33-26 cu HCM Buzău). Astfel, echipa pregătită de Goran Kurtes şi Victor Dăbuleanu poate spera din nou la îndeplinirea obiectivului propus la începutul campionatului, clasarea pe un loc de cupă europeană.

În urma ultimelor două rezultate înregistrate în campionat, constănţencele au urcat trei locuri în clasamentul Ligii Naţionale, aflându-se în acest moment pe locul 7, la doar patru puncte distanţă de podium, după zece runde. CS Tomis are şansa în acest week-end să obţină al treilea succes consecutiv în faţa vicecampioanei en-titre, Rulmentul Braşov. Echipa pregătită de Mariana Târcă este în acest sezon departe de cea care domina alături de Oltchim Râmnicu Vâlcea întrecerea internă. Fosta campioană în sezonul 2005 - 2006, din care a mai rămas doar numele, nu trece prin cea mai bună perioadă a existenţei sale. Echipa de la poalele Tâmpei este încă în perioada de reconstrucţie după ce s-a confruntat cu grave probleme financiare, fapt ce a determinat plecarea majorităţii jucătoarelor de valoare din lot. Mai mult, Rulmentul a fost penalizată de Federaţia Română de Handbal cu cinci puncte, după ce la cinci partide, din cele 14 jucătoare prezente pe foaia de joc, mai puţin de zece erau senioare. După ce echipa a fost preluată de autorităţile locale, mai multe jucătoare din campionatul intern au fost transferate sau împrumutate la Braşov, patru chiar de la CS Tomis: Ana-Maria Hamciuc, Georgeta Grigore şi Raluca Borodi. Ultima jucătoare de la formaţia constănţeană ajunsă la Rulmentul este Mihaela Pătuleanu, care a fost doar împrumutată formaţiei braşovene, acordul între cele două părţi fiind semnat de preşedinţii celor două cluburi săptămâna trecută. Meciul dintre CS Tomis şi Rulmentul Braşov va avea loc sâmbătă, la Sala Sporturilor, cu începere de la ora 11.00. Partida va fi arbitrată de brigada formată din Bogdan Anton şi Iulian Cristea din Iaşi.

Trei meciuri într-o săptămână

Liga Naţională feminină programează săptămâna viitoare ultimele etape ale turului de campionat, după ce întrecerea internă a suferit anul trecut mai multe întreruperi cauzate de acţiunile naţionalei tricolore. Astfel, după meciul cu Braşov, CS Tomis va disputa miercuri, 27 ianuarie, primul test important al anului pe terenul Dunării Brăila, pentru ca la sfârşitul săptămânii viitoare, trupa lui Goran Kurtes să încheie prima jumătate a sezonului cu un joc contra „lanternei roşii" a campionatului, Ştiinţa Bacău, echipa care a adunat un singur punct în cele zece etape disputate până acum.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii