Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mașina de goluri Farul Constanța face senzație în Superligă Hagi - „E ceva fantastic ce se întâmplă. Suntem fericiți că mergem așa de bine“ (GALERIE FOTO)

ro

06 Dec, 2022 00:00 2181 Marime text
 

 
  • În meciul cu FC Botoșani, Farul Constanța a realizat cel mai mare scor din istoria sa.
  • Farul are cea mai bun atac și cea mai bună apărare din Superligă, e singura formație care a pierdut un singur meci până acum și are cele mai multe victorii.
  • Cu cele trei reușite din partida cu FC Botoșani, golgeterul Farului, Denis Alibec, a ajuns la cota 9 și se află pe locul doi în clasamentul tunarilor Superligii.
 
Pe locul întâi de mult timp în Superligă, Farul Constanța are un parcurs de senzație, în care s-a înscris și victoria cu 8-0 din meciul cu FC Botoșani. Scorul campionatului și cel mai mare scor din istoria clubului de pe litoral se adaugă celorlalte realizări de subliniat ale „marinarilor“ din acest sezon.
 
Cu golaverajul 41-14, Farul are cea mai bun atac și cea mai bună apărare din Superligă, e singura formație care a pierdut un singur meci până acum și are cele mai multe victorii, 13, la egalitate cu CFR Cluj, campioana en-titre a României, care ocupă locul doi, la patru puncte în spatele trupei de la malul mării, dar și cu un meci în minus.  
 
„A venit o victorie frumoasă“
 
„Era foarte important să câștigăm, având în vedere că, în precedentul meci din Superligă, am avut ghinion și am fost egalați în minutul 90, apoi am pierdut meciul amical de acasă. Trebuia ca acum să vină o victorie, le-am și spus băieților înainte de meci. Mă bucur foarte mult că am câștigat și că am făcut un meci foarte bun. Toți cei care au fost la stadion s-au bucurat de fotbal. Sunt foarte fericit pentru jucători, pentru mine. A venit o victorie frumoasă. Am marcat și goluri multe, ceea ce ne face bine. Au fost însă și mici detalii, puține, pe care noi nu le-am interpretat bine, în rest am respectat planul. În prima repriză, am știut să atacăm contra vântului, iar după pauză, având vântul în față, am jucat la picior, pe jos, nu pe sus, și am dat la poartă“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, după meciul cu FC Botoșani.
 
Și dacă băteau cu 1-0, era la fel de fericit
 
Victoria cu 8-0 îl bucură pe „Rege“ la fel de mult ca una obținută cu 1-0 sau 2-0. „Nu e important că am realizat scorul campionatului, ne interesau victoria și punctele. Chiar dacă am înscris mult, tot trei puncte am obținut. Și dacă ne impuneam cu 1-0 sau 2-0, eram la fel de fericit. Sigur, mă bucur în plus că am marcat mai mult, la un moment dat am pus și jucătorii tineri, am zis să le dau și lor spațiu. Înainte de meci, le-am spus băieților că mereu cu Botoșani meciul se duce la tranziție, se joacă foarte mult la mijlocul terenului. Am fost mai buni ca ei la tranziția ofensivă și negativă. În atac am creat ocazii, am avut soluții pentru atacanți, astfel că au venit și golurile“, a punctat Hagi.
 
Denis Alibec, al doilea golgeter al campionatului
 
Cu cele trei reușite din partida cu FC Botoșani, golgeterul Farului, Denis Alibec, a ajuns la cota 9 și se află pe locul doi în clasamentul tunarilor Superligii, după Andrea Compagno, de la FCSB, care a marcat de 12 ori până acum. „Sus, în ofensivă, stăm bine, în ce privește lotul în general,  avem mulți jucători. Pe bancă e și Moldoveanu, care în ultimele două meciuri a marcat. A adus victoria în ultimul meci acasă, a înscris în amical, trebuia să intre, dar am vrut să dau șansă și celor tineri. Sunt un antrenor activ, atât la antrenamente și la meciuri sunt conectat 100%. Aceasta înseamnă să particip, să fiu cu ei, să văd lucrurile, să-i ajut să fie mai iuți, mai puternici, să joace fotbalul pe care mi-l doresc, cu un ritm foarte ridicat“, a punctat Gică Hagi.  
 
„Să nu se uite în spate, că-i ia amețeala“
 
Farului i se întâmplă lucruri extraordinare, dar managerul tehnic îndeamnă în continuare la echilibru.
 
„Suntem pe primul loc, ce vreți mai mult ca moral? Ce vă doriți mai mult? Și pentru noi e foarte mult. Chiar dacă vrem să fim echilibrați, pentru noi, ca antrenori, tot colectivul, jucătorii, e ceva fantastic ce se întâmplă. Ne bucurăm că mergem așa de bine. Nu cred că există o persoană în România, nici măcar eu, care să fi văzut lucrurile așa, cum au evoluat pentru noi. Să ajungem în poziția care suntem, cu o singură înfrângere, cu foarte multe goluri, cea mai bună echipă, pe primul loc, cu distanță mare față de celelalte. Arătăm un fotbal bun. Nu contează că lipsește unul sau altul, echipa câștigă sau face bine. Sunt aspecte importante, care arată că avem un potențial foarte bun. Aceasta nu înseamnă însă că vom trăi cu ce am făcut. Le-am spus băieților, la ședința tehnică, să nu se uite în spate, că-i ia amețeala. Mereu să privim în față, să fim motivați și ambițioși. Am știut să motivez echipa și sper să avem același echilibru și în continuare. Să uităm de câte victorii avem sau pe ce loc suntem“, a punctat „Regele“.  
 
Robert Manea, lovitura simbolică de start
 
Lovitura de start a partidei cu FC Botoșani a fost dată simbolic de Robert Manea, fostul mijlocaș al Farului și coleg de generație cu Gheorghe Hagi. Miercuri, formația constănțeană susține ultimul meci din acest an pe teren propriu. Adversara „marinarilor“ este CFR Cluj, într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, care se joacă de la ora 20.00. Biletele de intrare la meci costă 100 de lei (la tribuna 0), 80 de lei (la tribuna 1), 60 de lei (la tribuna a 2-a) și 30 de lei (la peluze). Tichetele se găsesc și la Pop-up Store-ul Farul Constanța din City Mall, dar și la Farul Cafe, în incinta Academiei de Fotbal Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța

 
Citește și:
 
Pe litoral a plouat cu goluri
Scor istoric. Farul Constanța a învins cu 8-0 FC Botoșani în Superligă!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii