Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" s-au reunit ieri FC Farul a anunţat că porneşte reconstrucţia (galerie foto)

ro

14 Jan, 2013 22:24 1853 Marime text

farul.jpgS-a terminat vacanţa şi la echipa constănţeană, ultima clasată în seria întâi a Ligii a 2-a efectuând ieri primul antrenament. Antrenorul Alin Artimon a declarat că evaluarea lotului s-a încheiat, iar de acum înainte Farul păşeşte pe un alt drum.

La apelul lui Artimon şi al secundului său, Decebal Gheară, au răspuns prezent 19 fotbalişti. Au lipsit Bârlădeanu (fără acordul antrenorului, motiv pentru care mijlocaşul riscă o amendă), Băjan (aflat la echipa naţională de juniori de până în 18 ani, care a plecat astăzi în Italia) şi Ivanovici (care a sosit la Constanţa după ora de reunire a lotului, din pricina întârzierii trenului).

Fotbaliştii prezenţi la reunire au fost: V. Neagu, Cernat - portari; Niţescu, Buzea, Ţabără, Olteanu, Săceanu, Sg. Popescu, B. Nicola, Coteanu, S. Chiţu, Matei, Stoianof, Ghenciu, Stavian, Pâslaru, Popa, Gavrilă şi Erdal - jucători de câmp, ultimii şase - tineri din propria pepinieră.

Principalul Farului a spus că, de astăzi, la echipă vor începe să sosească şi fotbalişti noi. „Începând de mâine (n.n. astăzi), putem vorbi şi de nume de jucători. Dorim să acoperim anumite posturi cu fotbalişti maturi, de peste 21 de ani, în special în linia defensivă sau în centrul ei. Este posibil să achiziţionăm şi jucători de la Academia Hagi. Forma în care vor sosi rămâne să se stabilească. Aseară (n.n. duminică seară) am avut o discuţie pe această temă, în principiu am căzut de acord asupra a doi jucători. Achiziţiile pe care le vom face nu implică sume de transfer. Joi seară, ar trebui să avem lotul complet, mai puţin la fundaşii centrali", a arătat Artimon. Primii trei fotbalişti vor veni la Farul astăzi şi sunt jucători care vor şi rămâne, nu sunt chemaţi în probe. Tot astăzi, este posibil ca din lotul actual să plece doi jucători.

farul.jpgPrimele opt zile de pregătire, până miercuri, 23 ianuarie, vor fi de readaptare la efort. Duminică, 20 ianuarie, este prevăzută şi prima întâlnire cu mingea, în cadrul unui joc-şcoală. Între 23 ianuarie şi 3 februarie, a fost fixat primul cantonament, care se va desfăşura la stadion. Următoarele cinci zile, 3 - 8 februarie, vor fi petrecute tot la Constanţa, pentru ca, între 8 şi 23 februarie, „teoretic, sper însă că şi practic", după cum a precizat Alin Artimon, lotul să efectueze stagiul din Antalya. În perioada de pregătire, „marinarii" şi-au propus să dispute, pe lângă jocul-şcoală, alte nouă partide de verificare.

Proba cântarului

Antrenorul principal al Farului a anunţat că echipa constănţeană intră într-o nouă etapă a evoluţiei sale. „În cele patru luni de când mă aflu la Farul, am făcut evaluarea lotului, aceasta s-a încheiat, iar acum pornim reconstrucţia. Nu vor veni jucători fără un pedigree fotbalistic care să le permită progresul. În retur, nu trebuie să ne uităm deloc înapoi, la ce a fost. Atât eu, cât şi jucătorii avem datoria să ne respectăm promisiunile faţă de acest club. Reconstruim, dar, în acelaşi timp, urmărim să avem şi rezultate, pentru că asta îşi doreşte toată lumea. Nu promitem, ci încercăm, întrucât de promis e uşor. Obiectivul declarat e să producem puncte, pe ce loc ne vom clasa vom vedea", a mai spus Artimon, care, astăzi, îşi va sui lotul pe cântar, pentru a vedea dacă jucătorii au kilograme în plus. Cine nu a respectat programul de vacanţă şi a intrat sănătos în sărmăluţe, cârnăciori şi caltaboşi ar putea fi ars la bani, însă, la prima vedere, Artimon nu a avut motive de nemulţumire din acest punct de vedere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii