Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare cât inima sa alb-vişinie! La Tuzla, Cristian Proca a amplasat în casă, pe un perete, o siglă uriaşă a Rapidului (galerie foto)

ro

09 Feb, 2017 00:00 11334 Marime text
Un tânăr din localitatea constănţeană Tuzla, Cristian Proca, a făcut din nou dovada marii iubiri pe care el şi soţia sa, Carmen, i-o poartă clubului Rapid Bucureşti.
 
Fan înfocat al grupării din Grant şi animat de spiritul giuleştean, Cristian a amplasat pe unul dintre pereţii camerei noi pe care a construit-o la casa lor o siglă a Rapidului de dimensiuni apreciabile. Ajutat de un prieten, bărbatul de 38 de ani a muncit cu râvnă şi cu pasiune la emblemă, iar rezultatul l-a mulţumit pe deplin. Noul accesoriu sportiv de pe peretele casei este admirat şi de fetiţa lui Cristi şi a lui Carmen, Alessia Teodora, care le moşteneşte celor doi dragostea pentru Rapid şi care, la nici trei ani, fredonează deja refrene ale galeriei giuleştene.
 
Cristian şi-a împlinit unul dintre visuri, acela de a avea mereu sub ochi, în casă, o siglă mare a Rapidului. Mare cât inima sa alb-vişinie! Având în vedere că a decis să transforme încăperea în care funcţionase un magazin într-un living, Cristi a trecut la treabă şi a făcut şi sigla. „Îmi doream de mult aşa ceva. Mi-a dictat sufletul. S-au folosit mai multe materiale. Formele mari sunt din rigips, iar literele (dintr-un plastic special), le-am făcut la un centru specializat de la Constanţa. Am folosit şi autocolant, am vopsit cu lavabil, iar prinderea pe perete s-a făcut cu silicon şi dibluri (îngropate şi gletuite frumos). Am beneficiat de sprijinul unui rigipsar renumit din Tuzla, Marius Stoian, prieten de-al meu. El a făcut partea de rigips, iar apoi de tot ce ţine de litere, de vopsit, de şlefuit şi de aranjat, m-am ocupat eu. Am făcut 3D, pe mai multe plăci, nu pe o singură placă. S-au folosit vreo trei plăci de rigips“, a declarat Cristian Proca. Vulturul de pe stemă are 1,90 m lăţime şi 0,75 m înălţime.

Invitaţie pentru suporterii giuleşteni

Înfocatul fan giuleştean a lucrat mult la siglă, dar e foarte satisfăcut de cum a ieşit aceasta, cu atât mai mult cu cât i-a pus şi leduri, iar seara nu se mai satură uitându-se la ea cum emană lumină alb-vişinie. „Mi-a luat mult timp, dar a ieşit frumos. Pe viu arată mult mai bine decât în poze. Practic, cu sigla am început camera. E un living, cu bucătărie deschisă, bar deschis, televizor. Când vin rapidiştii mei la mare, la vară, am să-i chem la Tuzla, să bem o bere. Am pus şi leduri. În loc de o veioză sau ceva mai difuz, îi dau drumul siglei“, a mai spus Cristian.

Nuntă şi botez sub semnul Rapidului

Soţii Proca nu s-au despărţit de Rapid nici la nunta lor, din 2011, când au purtat câte un tricou alb-vişiniu, cu numele lor şi cu numărul 8 (data când a avut loc evenimentul, 8 octombrie). La botezul fetiţei cuplului Proca, scenariul rapidist i-a aparţinut în întregime mamei: un tort pe care bombonica Alessia Teodora şi-a legat numele de echipa din Grant. Pe delicatesa alb-vişinie au apărut doi botoşei, o minge de fotbal, sigla Rapidului, pe care erau înscrise numele micii prinţese şi mesajul „M-am născut rapidistă, iar de azi sunt şi creştină“. De asemenea, pe un steag al Rapidului, părinţii au scris „La Mulţi Ani, Alessia Teodora! Cea mai nouă rapidistă!“.

Fetiţa zice „Tati, gol!“ şi arată spre siglă

Fetiţa are acum doi ani şi nouă luni şi e şi ea apropiată de Rapid. „Când vede fotbal, zice «Tati, gol!» şi arată cu degetul spre siglă. Înţelege că e vorba de fotbal. Am nişte filmuleţe cu ea când cântă imnul Rapidului. Începe să înveţe. Am dus-o şi pe Giuleşti, la un meci al Rapidului. Eu aveam drum la Câmpulung Muscel (de unde sunt de loc) şi am făcut în aşa fel încât să prind şi confruntarea. A fost penultima partidă a Rapidului din Liga a 2-a, înainte de promovare“, a spus Cristian Proca.

De Crăciun, a primit un tort cu Rapidul

În afară de sigla din living, spiritul Rapidului sălăşluieşte şi în alte camere ale casei de la Tuzla a familiei Proca, inclusiv în camera fetiţei. Iar planurile ornamental-rapidiste ale lui Cristian nu se opresc aici. „Cu timpul, vreau să mai pun ceva prin casă. Am şi un tricou original, cu semnătură, de la Alexa, din Polonia, de la meciul cu Slask Wroklaw, din Europa League. Rapid nu moare, indiferent de situaţie. Urmăresc cu atenţie ce se întâmplă, ţin legătura cu băieţii din Bucureşti“, a arătat Cristian, care, de Crăciunul trecut, a primit de la fini, în dar, un tort personalizat, cu sigla Rapidului şi cu mesajul „Sărbători fericite, naşii!“. „Ziua mea de naştere e pe 22 decembrie, în apropierea Crăciunului. Finii mi-au făcut cadou tortul cu Rapid ştiind că sunt fan înfocat“, spune Cristian Proca. Acesta joacă şi fotbal, participând cu Farul Tuzla şi la Memorialul „Aliş Osman Sami“.    
 
Sursa foto: Facebook (Cristian Proca)

Citeşte şi:

Tort „alb-vişiniu“ la botezul Alessiei Teodora: Carmen şi Cristian Proca, din Tuzla, au purtat la nuntă tricoul Rapidului (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MRius 09 Feb, 2017 06:20 Foarte frumos