Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcel Lica, noul presedinte al FC Farul

ro

05 Oct, 2009 02:23 1533 Marime text

cap_2.jpgMircea Crainiciuc şi Marius Şumudică au fost demişi de conducere, după rezultatele slabe ale echipei din campionat

A fost nevoie şi de o a treia umilinţă pentru a declanşa haosul care domnea în cadrul clubului de ceva vreme. Jucătorii au protestat împotriva conducerii, pentru neplata primelor şi salariilor, şi ameninţă că nu se vor mai prezenta la antrenamente în cazul în care unul dintre componenţii echipei va fi dat afară.

lica_marcel.jpgDupă eşecul ruşinos de la Botoşani (scor 1-4, cu care ne-am obişnuit), Consiliul de Administraţie al FC Farul s-a întrunit, târziu în noapte, într-o şedinţă în care s-a luat decizia demiterii preşedintelui Mircea Crainiciuc. Patronul Farului, Giani Nedelcu, a motivat această decizie declarând că transferurile pe care Crainiciuc le-a realizat vara trecută nu au dat satisfacţie şi au adus echipa la un punct de locurile retrogradabile. Noul preşedinte este Marcel Lică, cel care a mai ocupat această funcţie şi în trecut. Tehnicianul Marius Şumudică a fost, de asemenea, dat afară de la echipă, după rezultatele din ultima perioadă ale formaţiei de la malul mării. În cazul antrenorului, conducerea Farului nu a ţinut cont de faptul că jucătorii au făcut un protestla stadionla adresa conducerii, ameninţând că, dacă antrenorul sau oricare dintre jucători va fi dat afară, nu se vor prezenta la următorul meci de campionat. „Dacă nu mai vin la antrenamente, să-i plătească Şumudică", a fost replica lui Giani Nedelcu. De asemenea, fotbaliştii au mai reclamat neplata unor restanţe financiare. În plus, Şumi i-a anunţat pe jucători, după înfrângerea cu FC Botoşani, că nu vrea să mai continue la echipă. Şumudică a discutat cu o parte dintre jucătorii săi, după eşeculcu FC Botoşani, şi le-a transmis că vrea să plece de la echipă din cauza problemelor existente la club. „Suntem vinovaţi cu toţii pentru rezultate, jucători, antrenori, dar principalii vinovaţi credem că sunt noii patroni care dezinformează opinia publică şi mai ales pe suporteri, prin declaraţiile mincinoase privindpartea financiară a clubului FC Farul. Dacă Şumudică va pleca, echipa nu se va mai prezenta la antrenamente, în semn de solidaritate, asumându-şi orice risc", au anunţat jucătorii, sâmbătă, după ce au sosit la Constanţa. De asemenea, „marinarii" spun că unii dintre ei nu şi-au mai încasat salariile de trei luni, primele de victorie sunt cele mai mici din Liga a II-a, deşi Farul are ca obiectiv promovarea şi chiar riscă să fie daţi afară din apartamente din cauza neplăţii chiriei. Înlocuitorul lui Şumudică la cârma echipei va fi numit după ce se va purta o discuţie între patronat şi noul preşedinte, Marcel Lică.

La un punct de Liga a III-a

Retrogradată în vară din Liga I, Farul ocupă, după opt etape, un ruşinos loc 13 în clasamentul Seriei I din eşalonul secund, cu 10 puncte. Formaţia de pe litoral se află la doar un punct distanţă de primul loc retrogradabil, deşi obiectivul era revenirea de la anul pe prima scenă fotbalistică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii