Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:02 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mândru de fata mea!“ Luptătoarea Amalia Niță, de la CS Medgidia, campioană în ring, dar și la școală (galerie foto)

ro

12 Jun, 2020 00:00 2755 Marime text
  • Amalia Niță i-a adus Medgidiei primul titlu de campioană națională la box feminin
  • Sportivei de la CS Medgidia i se prevede un viitor frumos
  • În afară de box, Amalia Niță are rezultate și la kickboxing


Amalia Niță, cea care a cucerit primul titlu de campioană națională la box feminin din istoria Medgidiei (sub îndrumarea antrenorilor Calu Mustafa și Prică Avram), are medalii de aur în ring, dar se descurcă la fel de bine și la școală.

Familia sportivei de la CS Medgidia se mândrește cu ea, sub toate aspectele. „Mândru de fata mea! Medie generală clasa a VII-a - 9,78! Școală + Sport = minte sănătoasă în corp sănătos“, a fost mesajul tatălui tinerei. Amalia e prietenă foarte bună cu nota 10, strângând multe calificative maxime în carnetul de elev. Familia Niță locuiește la Lumina, iar prietenii se bucură și ei pentru succesul luptătoarei. „Un copil frumos, deștept și disciplinat! Felicitări!“, „Stimă și respect pentru efortul depus atât la antrenamenteși la competiții, cât și la școală! Un exemplu de urmat!“, „Felicitări, prințesă! Campioană și în ring, și la școală!“, „Felicitări! La educație fizică cam mare (n.r. media, 10). Am glumit. bineînțeles! Felicitări și mult succes în continuare! Sănătate multă și numai bine la toată familia!“ sau „Felicitări, atât pe ramura sportivă, cât și pe cea școlară!“, au fost câteva dintre mesaje.
 

„2019 memorabil!“

Campioană națională la box, Amalia Niță a cucerit și Cupa României la pugilism, dar are rezultate deosebite și la kickboxing „2019 memorabil! Anul în care Amalia Niță obține primele titluri naționale din istoria boxului feminin medgidian. Februarie - Medalie de aur la Cupa României 48 kg. Septembrie - Medalie de aur la Campionatul Național la categoria cadete, 50 kg. Octombrie - A câștigat medalia de aur la Campionatul European de KickBoxing WKF. Noiembrie - Locul I la Cupa Keru Kento - K1. Este singura sportivă din țară care nu a fost învinsă de 4 ani, atât la Box, cât și la Kickboxing. În 2018, la competiția World Cup Judgement Day Internațional, Amalia Niță a devenit dublă campioană mondială la categoriile 45 si +55 kg la freestyle K1 light și freestyle kickboxing! Semi Kempo în 4 federații diferite. Mulțumiri tuturor antrenorilor care au contribuit la pregătirea ei. Felicitări părinților! Felicitări pentru performanțele obținute, Amalia!“, a fost mesajul CS Medgidia, de la începutul acestui an.
 

„O pugilistă foarte talentată, cu un stil agresiv“

În decembrie 2018, Amalia a avut succes la selecția de la Tulcea pentru lotul național. „Amalia Niță, în lotul național de Box după ce a învins în trialul de selecție organizat la Tulcea de Federația Română de Box! A avut ca adversar pe Denisa Albu, de la Clubul Sportiv Buzău, care, din repriza a doua, nu a mai putut ține pasul cu sportiva CS Medgidia și a abandonat. Antrenorii Prică Avram și Calu Mustafa spun că este în primul rând o sportivă foarte disciplinată și o pugilistă foarte talentată, cu un stil agresiv, iar cu o pregătire adecvată are șanse mari la titlul de campioană a României“, menționa CS Medgidia în februarie 2018. Înainte de CS Medgidia, Amalia Niță a evoluat la CS Năvodari.

Sursa foto: Facebook (Cătălin Marian Niță, CS Medgidia, Amalia Niță)


Citește și:

Luptătorii de la CS Năvodari au cucerit 23 de medalii la Campionatul Naţional de Freestyle Kickboxing (galerie foto)

Luptătorii de la CS Năvodari, 25 de medalii la Cupa Buzăului (galerie foto)


Box feminin Diana Brânză, de la CS Năvodari, medalie de aur la Cupa României (galerie foto)

Au câştigat toate centurile Luptătorii de la CS Năvodari, aproape 30 de medalii la Cupa României (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii