Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătorul Alexandru Almaghe caută gloria în Olanda Van Damme de Constanţa se pregăteşte cu antrenorul lui Badr Hari (galerie foto)

ro

11 Jul, 2014 00:00 8181 Marime text
Fost fotbalist al Farului, Alexandru Almaghe s-a dedicat unei alte cariere sportive, cea de luptător de kick-boxing. A păşit cu hotărâre pe acest drum, iar calităţile sale deosebite şi modul în care se pregăteşte l-au ajutat să ajungă în Olanda. Alex se pregăteşte la o sală din Amsterdam (Mike's Gym), cu un antrenor celebru, iar talentul său de războinic i-a cucerit şi pe olandezi.

În vârstă de 25 de ani, Alexandru Almaghe este pregătit să facă pasul cel mare în cariera sa. După ce s-a remarcat la Constanţa, Alex a avut şansa de a ajunge în Olanda, în fieful marilor luptători, în luna ianuarie a acestui an, prin intermediul primului său antrenor, sensei Samir Regep (centură neagră 3 Dan Kempo K-1), de la CS Bogdan Ciubotariu, care l-a recomandat prietenilor săi din Ţara Lalelelor.
„Alexandru a venit prima dată la clubul nostru acum patru ani. Încă făcea fotbal. A început de la zero, pentru că nu ştia nimic despre kick-boxing. Avea însă mobilitate şi detentă, calităţi dobândite la fotbal, unde juca atacant.

Încet-încet, prin muncă şi prezenţă continuă la antrenamente, a devenit un luptător valoros. Făceam cu el câte două antrenamente pe zi. S-a remarcat la Campionatul Naţional de Kempo K-1 şi a avut mai multe meciuri, vreo cinci - şase, şi în Local-Kombat, fiind bine văzut de promotorul Eduard Irimia. De altfel, cei doi au şi schimbat lovituri la un antrenament. Fiind mai greu şi mai în vârstă decât Alexandru, Eduard a zis că va folosi doar stânga, dar, chiar şi aşa, dacă îmi aduc bine aminte, tot i-a spart arcada lui Alex. Promotorului i-a plăcut de băiat, a zis că e foarte bun, dar că trebuie să mai lucreze la picioare. Pe Alexandru l-a motivat acest episod, a tras din el învăţămintele necesare, iar de atunci a lucrat cu şi mai multă râvnă“, povesteşte sensei Samir Regep, cel care a fost primul antrenor în kick-boxing, la Constanţa, şi al lui Eduard Irimia.

A lucrat şi cu Iulian Ursoi

Mai bun de la meci la meci şi de la antrenament la antrenament, Alexandru Almaghe s-a pregătit o perioadă şi cu Iulian Ursoi, la CS Kickbox Ursoi Constanţa, iar anul trecut, sensei Samir Regep le-a vorbit oficialilor pe care-i cunoaşte în Olanda despre tânărul său luptător, dându-le asigurări că este un talent în kick-boxing şi că merită să se pregătească şi să lupte în Olanda. După ce au văzut şi câteva filmuleţe cu el, cei de acolo au decis să-l cheme la Amsterdam. Alexandru a petrecut mai mult de jumătate de an în Olanda până să se întoarcă pentru prima dată acasă, pentru o scurtă vacanţă, care se va încheia astăzi.

I-a cucerit de la primul antrenament

Sensei Samir Regep se bucură mult că Alexandru a impresionat în Olanda. „Alexandru Almaghe, campionul meu de suflet! Şi primul meu elev la Kempo K-1. Se antrenează la un mare club din Olanda, Mike's Gym, unde ajung toţi luptătorii de valoare. Am încredere în el că va face tot ce poate ca să îmi ţină numele sus. Bravo, Alex!“, jubilează Regep. „Alexandru i-a convins pe olandezi de la primul antrenament. A şi susţinut trei partide, pe care le-a câştigat. În curând, va participa la întreceri la care se oferă premii mari. Este cel mai bun elev al meu de până acum. E forţos, dar şi super cuminte, în banca lui. Nu deranjează pe nimeni. Cel mai scurt meci al său a durat doar 40 de secunde. Alexandru mă respectă foarte mult. Cât a fost la Constanţa, aproape două săptămâni, a venit şi la mine la sală. Mi-a adus un tricou de-al lui din Olanda şi mi-a spus că, la primul meci oficial pe care-l va susţine acolo, voi fi chemat, ca invitat special“, mai spune tehnicianul de 46 de ani.

Antrenament lângă Badr Hari

Alexandru Almaghe se pregăteşte în Olanda cu Mike Passenier, unul dintre cei mai respectaţi şi mai de succes antrenori din lume. Acesta pregăteşte sau a pregătit multe nume mari, precum Badr Hari, Gokhan Saki, Melvin Manhoef, Murthel Groenhart, Paul „Semtex“ Daley sau Alistair Overeem. „Este un antrenor extraordinar. M-am acomodat în Olanda, deşi e altă lume, total diferită faţă de România. Din ianuarie, de când am ajuns acolo, acum m-am întors prima dată acasă. Am avut trei meciuri, dar nu oficiale, puţini mai tari decât unele de pregătire. Pe lângă antrenamente, lucrez şi ca bodyguard la un club, pentru două zile pe săptămână. În plus, mai primesc un ajutor financiar şi din altă parte. La sală, m-am antrenat de multe ori lângă Badr Hari. Saki se pregăteşte în Germania, lucrând cu Mike Passenier când vine în Olanda, la meciuri“, a spus Alex.

Loveşte ca un star de cinema

La Constanţa, tânărului luptător i se zice „Van Damme“, cel care i-a dat acest supranume fiind Samir Regep. „I-am zis aşa pentru că are o lovitură cu piciorul ca a starului de cinema Jean-Claude Van Damme, cea din săritură, din întoarcere“, spune Samir Regep, care plănuieşte să-i organizeze lui Alex un meci la Constanţa, fie luna viitoare, când ar putea veni pe litoral Gokhan Saki, fie la o gală din octombrie. De asemenea, urmând reţeta de succes a lui Alexandru Almaghe, instructorul principal de la CS Bogdan Ciubotariu vrea să-i găsească un angajament în străinătate şi unui alt elev promiţător de-al său, Adrian Roşca.

L-a resuscitat pe fostul primar Barbu Dănescu

Pe când mai era la Constanţa, Alex Almaghe a lucrat şi ca salvamar, iar printre cazurile la care a intervenit se numără şi cel de anul trecut, al lui Barbu Dănescu, primul preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale Constanţa şi primul primar al Constanţei post-decembriste, care şi-a pierdut viaţa după ce a salvat de la înec doi copii. „Eram şef de sector pe plajă şi am auzit prin staţie apelul disperat al unui coleg. M-am dus într-un suflet cu barca până acolo, la Trei Papuci. I-am făcut resuscitarea până a venit Salvarea. A început să-i bată inima, pulsul i-a revenit, dar apoi, la spital, s-a stins din viaţă. Am aflat abia peste vreo două zile cine era. Păcat de moartea sa. A fost o tragedie“, declara Alexandru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii