Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia „Campioană europeană și mondială, urmează sigur medalie olimpică“

ro

12 Mar, 2022 00:00 3134 Marime text

 
  • Andreea Ana a deprins luptele la Mangalia, acolo unde a fost lansată în performanță de antrenorul Marian Oancea.
 
După titlul de campioană mondială Under-23, obținut anul trecut. luptătoarea Andreea Ana, de la CSA Steaua București, dar originară din Mangalia, a devenit acum și campioană europeană la aceeași categorie de vârstă!
 
Sportiva de 21 de ani s-a încoronat regină a Europei pe 2022 cu ocazia întrecerii continentale din Bulgaria. Titlul mondial cucerit anul trecut de Andreea Ana, la Belgrad, la categoria 55 kg, a fost primul al luptelor feminine din România! După aurul mondial și european, urmează acum podiumul olimpic, e optimist Vasile Vicol, președintele Asociației Județene de Lupte Constanța. Andreea a participat până acum și la o ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Tokyo.
 
„Istoria a fost scrisă. După ce, anul trecut, a fost prima campioană mondială la lupte feminine, anul acesta ne demonstrează din nou, prin acest titlu european. Imnul cântă numai pentru locul întâi. Campioană europeană și mondială, urmează sigur medalie olimpică. Dobrogea e fruncea. Un copil bun, sensibil, respectuos, disciplinat, extraordinar. Cu aceste calități, imposibil să nu vină și rezultatele. Mă înclin! Rezultatul acesta (n.r. aurul la Campionatul European) ne face să plutim, să trăim sentimente frumoase, ne dă speranță, mai ales că este dobrogeanca noastră iubită, Ana Andreea Beatrice“, a fost mesajul lui Vasile Vicol.
 
Andreea Ana a deprins luptele la Mangalia, acolo unde a fost lansată în performanță de antrenorul Marian Oancea. La finele anului trecut, Federația Română de Lupte și-a desemnat laureații lui 2021, iar sportiva anului a fost desemnată Andreea Ana. Ea s-a numărat și printre cei opt sportivi români incluși în ierarhiile de final de an ale Federației Internaționale de Lupte, ocupând locul doi în lume pe 2021 la categoria 55 kg. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Federația Română de Lupte)
 
Citește și:
 
UPDATE
Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia, aur la Campionatul European Under-23!

 
Constanța, în top
Andreea Ana și Răzvan Arnăut, în clasamentele Federației Internaționale de Lupte
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii