Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Londra. „Acasă“ la Raheem Sterling Tată și fiu, constănțeni, finaliști cu AVA Football Club în turneul Wembley League U-10 2022 (GALERIE FOTO)

ro

21 Jul, 2022 00:00 2048 Marime text
  • AVA Football Club U-10 este o formație românească! Toți micii jucători sunt români, iar antrenorul, Cosmin Asandei, este originar din Constanța. Mai mult, unul dintre jucători este fiul său, Matei!
  • Partida din ultimul act s-a disputat pe terenul școlii la care a învățat starul Raheem Sterling, internaționalul englez care joacă acum la Chelsea, dar care a evoluat și la Manchester City și Liverpool.    
  • AVA Football Club a jucat la competiția Wembley League și cu echipa Under-13, pregătită de Costin Bato (antrenor în academie și jucător la echipa de seniori).
 
Finala întrecerii fotbalistice de la Londra Wembley League U-10 2022 (un campionat local, cu echipe din zona Wembley) și-au disputat-o formațiile AVA Football Club și Roundwood Rangers Red.
 
După 2-2 la finele timpului regulamentar de joc, învingătoarea a fost decisă la loviturile de departajare și aceea a fost Roundwood Rangers Red. Turneul este organizat anual, în colaborare cu QPR și Wembley National Stadium Trust. AVA Football Club U-10 este o formație românească! Toți micii jucători sunt români, iar antrenorul, Cosmin Asandei, este originar din Constanța. Mai mult, unul dintre jucători este fiul său, Matei!    
 
Născut și crescut la Constanța, Cosmin este de mic fan înfocat al Farului, echipa fanion a litoralului, iar fiul său i-a moștenit pasiunea pentru fotbal și pentru Farul. Matei a început sportul-rege la gruparea „alb-albastră“, pregătindu-se la grupa 2012 antrenată la acea vreme de Răzvan Drăgan. După ce familia Asandei s-a mutat în capitala Angliei, copilul a continuat fotbalul, la AVA Football Club, la grupa Under-10, care e pregătită chiar de tatăl său. AVA Football Club a fost înființat de Adrian Avasâlcăi (fost fotbalist la Oțelul Galați), în 2016, ca grupare de copii și juniori, iar din 2019 în cadrul clubului ființează și o echipă de seniori. La AVA activează și mai mulți români, tineri jucători la grupele de copii, antrenori sau fotbaliști la echipa de seniori, doi dintre ei fiind constănțenii Cosmin și Matei Asandei. „Când am ajuns în Regatul Unit, am urmat cursurile de antrenor de fotbal Level 1, iar Adrian Avasâlcăi mi-a acordat șansa să antrenez o grupă de copii“, a declarat Cosmin Asandei.    
 
AVA Football Club a evoluat la Londra Wembley League U-10 între 30 aprilie și 16 iulie, înregistrând rezultatele: 2-4 cu Youngs, 6-2 cu Roundwood Rangers Red, 4-4 cu Queens Park Sharks White, 2-0 cu Queens Park Sharks White Angels, 0-4 cu ELA Red, 7-0 cu Harrow Stars, 2-2 cu ELA White, 5-0 cu Roundwood Rangers White, 5-0 cu Jason Roberts Foundation, 4-0 cu Youngs (semifinală), 2-2 cu Roundwood Rangers Red (finala).
 
Partida din ultimul act s-a jucat pe terenul școlii la care a învățat starul Raheem Sterling, internaționalul englez care joacă acum la Chelsea, dar care a evoluat și la Manchester City și Liverpool. Lotul echipei românilor a fost format din Robert Asavetei, Teo Halip, Matei Arsenie, Victor Andrei, Alex Ieremie, Edi Martin, Andrei Gherhes, Luis Robu, Matei Asandei, Denis Boristeac și Ionuț Furtună.
   
AVA Football Club a evoluat la competiția Wembley League și cu echipa Under-13, pregătită de Costin Bato (antrenor în academie și jucător la echipa de seniori).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Program de meci din Anglia în care se face referire și la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ (GALERIE FOTO)
 
Stadionul Farului Constanţa, într-un proiect şcolar la Londra. Iar un fular al Farului, pe arena „Celtic Park“, în Scoţia (galerie foto)
 
Matei Asandei a dus Farul pe „Wembley“
Un copil originar din Constanța, participant la meciul Anglia - Cehia, de la Euro 2020!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii