Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La CS Eforie, în Liga a 4-a, joacă un fotbalist nigerian care a evoluat şi în preliminariile Ligii Campionilor!

ro

21 Apr, 2021 00:00 6721 Marime text
  • CS Eforie participă la turneul fotbalistic al Ligii a 4-a la finele căruia se va desemna echipa care va reprezenta judeţul Constanţa la barajul pentru Liga a 3-a.
  • Pe când era fotbalist la Milsami Orhei, în Republica Moldova, Ovye Monday Shedrack a jucat atât în preliminariile Ligii Campionilor, cât şi în cele ale Europa League.
  • În meciurile din turneul Ligii a 4-a CS Eforie se bazează şi pe alţi jucători care au evoluat în eşaloanele superioare, chiar şi la Liga 1 din România.
 

Echipa de fotbal CS Eforie se numără printre cele patru formaţii din Liga a 4-a a judeţului Constanţa care participă, în această perioadă, la turneul pentru desemnarea formaţiei care va reprezenta judeţul la barajul pentru accederea în Liga a 3-a.

În echipa cu care formaţia din Eforie abordează turneul se află şi un fotbalist nigerian, Ovye Monday Shedrack (fundaş central, 1,93 m), care are o carte de vizită atractivă, el jucând, cu mai mulţi ani în urmă, pe când era fotbalist la Milsami Orhei, în Republica Moldova, atât în preliminariile Ligii Campionilor, cât şi în cele ale Europa League! Născut la Lafia, în Nigeria, Ovye Monday Shedrack are acum 28 de ani, iar în sezonul 2014/2015 a ieşit campion al Republicii Moldova cu Milsami Orhei. Echipa de peste Prut, cu stoperul nigerian titular, a evoluat apoi, în vara anului 2015, în preliminariile Ligii Campionilor, contra KF Skenderbeu Korce (Albania) - în turul trei preliminar şi contra echipei Ludorogeţ (Bulgaria) - în turul doi preliminar, după care a întâlnit St. Etienne (Franţa), în playoff-ul Europa League.

Ovye Monday Shedrack evoluase însă cu Milsami în cupele europene şi în sezonul 2013/2014, când echipa din Republica Moldova s-a duelat, în anul 2013, în Europa League, cu F91 Dudelange (Luxemburg) - în turul întâi preliminar, cu FC Shakhtyor Soligorsk (Belarus) - în turul doi preliminar şi cu St. Etienne (Franţa) - în turul trei preliminar.
 

De la Dacia Unirea Brăila la CS Eforie

Fotbalistul nigerian s-a stabilit în Republica Moldova, la Chişinău, unde s-a şi căsătorit. Peste Prut, el a jucat şi la Zimbru Chişinău, apoi a venit şi în România, ajungând şi la Dacia Unirea Brăila (Liga a 3-a), de unde, în urmă cu o lună, s-a transferat la CS Eforie. Fotbalistul nigerian a ajuns la Eforie prin intermediul unui impresar cu care lucrează clubul din judeţul Constanţa şi graţie căruia au mai venit în trecut fotbalişti străini la echipă. CS Eforie va fi o etapă intermediară pentru Ovye Monday Shedrack, ale cărui evoluţii în tricoul formaţiei ies clar în evidenţă, având în vedere la ce nivel a jucat mai demult.


Căpitanul echipei este Ionuţ Florea

În meciurile din turneul Ligii a 4-a CS Eforie se bazează şi pe alţi jucători care au evoluat în eşaloanele superioare, chiar şi la Liga 1 din România. Căpitanul echipei este Ionuţ Florea, selecţionerul echipei naţionale de fotbal pe plajă a României. Un alt fotbalist foarte cunoscut este atacatul Ştefan Ciobanu, iar din lot mai fac parte jucători precum Coconaşu, Petre Bolojan, Meleandră, Gândac, Dumitru Gheorghe, Fugaru, Comănaşi, Dediu, Ergut, Ticu, Guşe, Coman, Ad. Başchir, Troacă, Dimoftei sau Bălteanu. „În funcţie de bugetul de care vom dispune, vom vedea ce vom face în continuare, având în vedere că suntem angrenaţi în acest turneu pentru desemnarea echipei care va merge la baraj. Totul ţin de finanţare. Am mai fost la Liga a 3-a şi ştim care sunt cheltuielile”, a declarat Alberty Başchir, preşedintele CS Eforie.

În ce priveşte baza sportivă de la Eforie, este posibil ca aceasta să fie prinsă, pentru modernizare (la nivelul stadionului), într-un proiect de finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Astfel, printre altele, ar urma ca locurile pe scaune din tribune să crească la 2.200, iar suprafaţa de joc să fie îmbunătăţită.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (AJF Constanţa)



Citeşte şi:

CS Eforie, victorie la scor în etapa a treia a turneului Ligii a 4-a
 
Doi nigerieni, Sunday Prince şi Dikeme Ditini, joacă fotbal la Farul Tuzla (galerie foto)





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii