Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:39 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis i-a conferit Cătălinei Ponor Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Ofiţer

ro

27 Apr, 2017 00:00 5084 Marime text
Cei trei medaliaţi ai României la Campionatul European de gimnastică artistică, de la Cluj, Cătălina Ponor (de la CS Farul Constanţa), Marian Drăgulescu şi Larisa Iordache, au fost decoraţi ieri de preşedintele României, Klaus Iohannis. 
 
Acesta le-a conferit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de Ofiţer Cătălinei Ponor (medaliată cu aur la bârnă) şi lui Marian Drăgulescu (aur la sol, argint la sărituri), precum şi Ordinul „Meritul Sportiv“, Clasa a III-a, cu o baretă, Larisei Iordache (care a cucerit bronzul la bârnă). După cum se arată în comunicatul oficial, distincţiile au fost oferite „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute la Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie a.c.), pentru talentul, pasiunea, devotamentul şi profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc pe plan internaţional“.
 
Cu acelaşi prilej, preşedintele României i-a felicitat pe cei trei sportivi pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţia europeană. „Preşedintele Klaus Iohannis apreciază performanţele excepţionale înregistrate pe parcursul carierei, precum şi modul onorabil în care ei reprezintă România. Prin munca, determinarea şi perseverenţa de care au dat dovadă, cei trei sportivi au adus încă o dată recunoaştere internaţională gimnasticii româneşti. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îi asigură pe sportivii români de sprijin necondiţionat şi îi încurajează să rămână la fel de consecvenţi şi competitivi“, se mai precizează în comunicat.
 
Medalia de aur la bârnă obţinută la Cluj este a 13-a a Cătălinei Ponor la întrecerile continentale, sportiva constănţeană în vârstă de 29 de ani devenind astfel cea mai medaliată gimnastă din România la Campionatele Europene, capitol la care a întrecut-o pe Nadia Comăneci, care a obţinut 12 medalii! Totodată, strălucitoarea distincţie de la Cluj a fost al 11-lea aur din cariera Cătălinei la Jocuri Olimpice şi Campionate Europene. Cătălina Ponor a devenit campioană continentală la bârnă pentru a cincea oară (record absolut). La Jocurile Olimpice, super-campioana din Constanţa are cinci medalii, tot atâtea cucerind şi la Mondiale.
 
Născută la Constanţa, pe 20 august 1987, Cătălina a început gimnastica la vârsta de patru ani şi zece zile, iar la 17 ani a devenit triplă campioană olimpică! În 2004, după evoluţia de mare succes de la Atena, încununată de cele trei medalii olimpice de aur, i-a fost decernat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa. Retrasă din activitate în 2007, a revenit la antrenamente şi în competiţii patru ani mai târziu şi iat-o şi acum, la aproape 30 de ani, tot în vârful ierarhiei, campioană europeană!
 
Sursa foto: Facebook (Cătălina Ponor)

Ti-a placut articolul?

Comentarii