Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:06 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa Începe turneul pentru desemnarea echipei care va participa la barajul pentru Liga a 3-a

ro

13 Apr, 2021 16:45 2445 Marime text
  • Câştigătoarea va participa apoi la turul preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la barajul pentru promovarea / menţinerea în Liga a 3-a.   

Turneul de desemnare a echipei din Liga a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa care va participa la barajul de promovare / menţinere în Liga a 3-a începe miercuri, 14 aprilie.

Participă patru echipe, CS Năvodari, CS Eforie, CS Mihail Kogălniceanu și CSO Ovidiu, iar în prima etapă se joacă partidele: CS Năvodari - CS Mihail Kogălniceanu (stadionul Flacăra din Năvodari, de la ora 17.00) şi CSO Ovidiu - CS Eforie (stadionul Orăşenesc din Ovidiu, de la ora 17.00).

Se va juca fiecare cu fiecare, tur - retur (pe 14, 17, 20, 24, 27, 30 aprilie), iar apoi, după şase partide, pe 4 sau 5 mai, înal şaptelea meci, se vor întâlni locul 1 cu 2 şi 3 cu 4, iar campioana acestui turneu va participa apoi la baraj.  

În vederea barajului pentru promovarea / menţinerea în Liga a 3-a, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa trebuie să comunice câştigătoarea turneului până pe 8 mai 2021, ora 24.00.  

Judeţul Constanţa este primul pe ţară care dă startul, miercuri, turneului pentru desemnarea campioanei pentru baraj.

În afară de acest turneu, la nivelul judeţului Constanţa AJF intenţionează să reia şi restul competiţiilor. La Liga a 4-a de pildă s-a discutat ca întrecerea să înceapă în luna mai şi la ea să participe trei dintre participantele la turneul de patru (în afară de campioană) plus alte echipe, în jur de 16.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a stabilit modul de desfășurare a jocurilor de baraj pentru menținerea / promovarea în Liga 3, sezonul 2021/2022.

După cum se arată în regulament, menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:


Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021.

Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

Dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a la barajul de menţinere/promovare se poate obține doar în situația în care cluburile respective vor participa la un sistem competițional de tip campionat cu un format de minim 4 echipe (care să înceapă şi să termine competiţia) şi un număr de minim 7 jocuri disputate de echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv.

Exemplu de sistem pe număr minim de echipe înscrise: campionat de patru echipe, cu meciuri tur-retur, care va genera un număr de şase meciuri pentru fiecare echipă participantă, urmat de o finală între primele două clasate. Astfel, echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv va îndeplini condiţia de minim şapte jocuri disputate.

Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 8 mai 2021, ora 24:00, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Cele 42 de echipe desemnate de AJF/AMFB vor fi împerecheate prin tragere la sorţi, fără a se ţine cont de criteriul geografic, pentru a disputa un tur preliminar constând într-un singur joc pe teren neutru (la o distanţă aproximativ egală între cele două echipe). Vor rezulta astfel 21 de echipe care se vor califica în Etapa a II-a.

În situaţia în care vor fi judeţe care nu vor putea îndeplini condiţiile minime de mai sus (minim patru echipe participante şi minim şapte meciuri disputate de echipa calificată/desemnată) şi implicit nu vor putea desemna o participantă la Etapa I a barajului de menţinere/promovare, numărul meciurilor din această etapă se va reduce conform următoarelor principii:
  • a) dacă numărul de echipe desemnate de AJF/AMFB va fi mai mic sau egal cu 21, atunci turul preliminar nu se va mai disputa, urmând ca echipele desemnate să se califice direct în Etapa a II-a
  • b) dacă numărul de echipe desemnate de AJF/AMFB va fi mai mare de 21, dar mai mic de 42, prin tragere la sorţi se va stabili un număr de jocuri astfel încât să rezulte un număr de 21 de echipe calificate în Etapa a II-a.
 
De exemplu: dacă vor fi 32 de echipe, atunci se vor trage la sorţi 11 meciuri (22 de echipe vor fi împerecheate fără a se ţine cont de criteriul geografic), iar cele 10 echipe rămase în urnă se vor califica direct în Etapa a II-a, alături de cele 11 câştigătoare ale turului preliminar.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secţiunea Documente găsiţi Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de baraj pentru menţinerea / promovarea în Liga a 3-a, campionatul 2021/2022.   

Sursa foto (cu rol ilustrativ): CS Năvodari

Ti-a placut articolul?

Comentarii