Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Împreună salvăm sportul constănţean” Iubitorii sportului vor protesta în faţa Prefecturii Constanţa

ro

15 Apr, 2015 00:00 2160 Marime text
Mai multe persoane din Constanţa au creat o pagină de facebook denumită „Împreună salvăm sportul constănţean”. Organizatorii îşi propun să adune câteva sute de persoane care să ceară administraţiei soluţii pentru problema finanăţării echipelor de sport din Constanţa.
 
Aceştia spun căexistă două soluţii de rezolvare a acestei situaţii.
„Suntem întrebaţi în mod frecvent dacă avem sorţi de izbândă! Avem! Ştim că va fi greu, dar ieşind în stradă cât mai mulţi NU avem cum să nu reuşim.
Sunt 2 variante legale de rezolvare a problemei:
1. Cea propusă de Nicuşor Constantinescu la emisiunea „Ştirea zilei” din 8 aprilie 2015
2. O completare a legii care să dea posibilitatea cluburilor să acceseze fondurile până la decizia definitivă a instanţei.”
De asemenea, aceştia mai susţin că este posibilă şi o atreia variantă: „ar fi mai fi soluţia pe termen mediu de a atrage fonduri private dar asta este doar un deziderat dacă cluburile s-ar desfiinţa. Dacă însă le salvăm acum numărul MARE al suporterilor prezenţi la miting poate însemna un semnal pozitiv pentru cei care ar dori să investească”.
Totodată, într-un mesaj postat pe pagina reţelei de socializare, reprezentanţii arată că singurul rezultat urmărit prin această acţiune este salvarea echipelor, fără a se ţine cont de culoarea politică a celor care ar putea veni cu soluţia.
 
„Acest miting nu are şi nu va avea culoare politică! Suntem interesaţi de jucătorii şi antrenorii care lupta pentru Constanţa şi de soarta echipelor de performanţă!
În cadrul unor discuţii mai ample am decis să continuăm lupta şi (la nevoie) să organizăm un miting de amploare şi la Bucureşti!”
 
Pe de altă parte, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a declarat, în urmă cu o săptămână că, la proxima şedinţă a CJC, FC Farul va primi finanţare, clubul de fotbal nefiind în litigiu cu CJC. Şedinţa va avea loc luni, 20 aprilie.
 
Pe pagina de Facebook dedicată a fost postat, ieri, şi mesajul potrivit căruia Primăria Municipiului Constanţa a eliberat avizul de organizare a acestei acţiuni.

„Avem nevoie de ajutorul vostru? Da, cu siguranţă! De ce? Ne dorim să salvăm sportul constănţean şi fără ajutorul vostru nu putem face nimic. 100 - 200 de persoane pentru tot sportul constănţean ar fi o glumă de miting! Avem încredere că vom fi minim 700 - 800 de suporteri şi în plus componenţii tuturor echipelor în pericol de desfiinţare!”

Mitingul se va desfăşura mâine, 16aprilie, în intervalul 17.45 – 20.00, pe traseul: Stadionul FC Farul, prin curtea terenului de rugby - strada Primăverii – buelvardul Tomis – Prefectura Constanţa.

Sursa foto: Facebook.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii