Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionela Broască şi-a aurit haltera la Naţionale

ro

27 Sep, 2012 01:00 3954 Marime text
ionela_broasca_-_stanga_laura_pricop_-_dreapta.jpgHalterofila constănţeană Ionela Broască, de la LPS „Nicolae Rotaru" CSS (antrenor, Angheluş Beşleagă), a cucerit trei medalii de aur la etapa finală a Campionatului Naţional de juniori de la Bistriţa. Broască a concurat la categoria 48 kg, iar pe stiluri a realizat performanţele: 60 kg la smuls, 74 kg la aruncat şi 134 kg la total.

La aceeaşi întrecere, o altă elevă de-a lui Beşleagă de la LPS, Georgiana Dudoglu, a obţinut un argint, la aruncat (cu 72 kg), şi un bronz la total (cu 126 kg). La smuls, cu 54 kg, s-a clasat în apropierea podiumului, pe poziţia a patra. Ca şi Broască, Dudoglu a evoluat la categoria 48 kg.

„Deşi încă nu este refăcută după accidentarea suferită la Europene, Ionela s-a impus fără probleme. S-a văzut că suferea, dar a strâns din dinţi. Anul acesta, dar şi în cei care vin, nu are cine să o bată în România. Dacă cele trei titluri naţionale ale lui Broască erau de aşteptat, Dudoglu a realizat surpriza. Ea împlineşte abia un an de când face haltere. În plus, am şi urcat-o în categorie. În mod normal, ea face 44 kg, nu 48 kg. În 2013, este în cărţi pentru Mondialele şi Europenele de juniori II", a declarat Angheluş Beşleagă.

ionela.jpg

La competiţia de la Bistriţa, ar fi trebuit să evolueze şi o altă campioană de la LPS, Laura Pricop, însă, cum ea a concurat recent, una după alta, la două întreceri care au solicitat-o enorm, Europenele şi Mondialele de cadete, Beşleagă a luat decizia de a nu o înscrie acum în concurs şi de a o odihni. Laura este propusă pentru Campionatul European de junioare, din noiembrie, din Israel. În aceeaşi lună, un alt halterofil constănţean, Alin Olteanu, revenit de la Dinamo, va participa la Campionatul Mondial Universitar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii