Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Barbu şi Gică Mina, antrenorii SSC Farul, titulari în meciul cu CFR Constanţa „Joacă Farul zici că e Realul!“ (galerie foto+video)

ro

15 Aug, 2016 00:00 9406 Marime text


Echipele din Liga a 4-a SSC Farul Constanţa (înfiinţată de suporterii FC Farul) şi CFR Constanţa s-au întâlnit, sâmbătă, pe terenul CFR, cu ocazia unui meci amical. A câştigat SSC Farul cu 3-0 (1-0), graţie golurilor lui Bolojan (2) şi Pătraşcu. Pentru SSC Farul a fost a doua partidă de verificare, după 5-4 cu juniorii de la ASC Performer Constanţa.
 
În echipa fanilor au jucat titulari ambii antrenori, Ion Barbu (ca stoper) şi Gică Mina (ca portar), în condiţiile în care SSC Farul a fost lipsită la această partidă de jucătorii prezenţi la echipa naţională de fotbal pe plajă, dar şi de goal-keeper-ul Vlad Neagu, care n-a putut veni la meci. Barbu a avut pe tricou cifra 33 (numărul 3 fiind cel care l-a consacrat ca jucător la FC Farul) şi a jucat în prima repriză. Mina a rămas pe teren tot meciul, în ciuda oboselii (el jucase un meci şi la old-boys, ca fundaş central, şi ţinuse un atacant puternic, care l-a solicitat fizic). „Bine, Gică, încă merge!“ şi „La Naţională, Gică!“, i-au strigat portarului, la final, fanii echipei, prezenţi în număr destul de mare pe terenul CFR. „Îi las pe alţii mai tineri“, a răspuns tehnicianul.

„Cred că putem alcătui un «11» bun“

Idol pentru suporteri, graţie ataşamentului său faţă de FC Farul, şi Ion Barbu a avut parte la meci de aprecierea verbală a acestora. După golul doi al SSC Farul, marcat de Bolojan, fanii au strigat: „Joacă Farul zici că e Realul!“, iar imediat a venit o rimă şi pentru Ion Barbu, „Şi Barbone zici că-i Guardiola!“, ceea ce i-a smuls un zâmbet antrenorului-jucător de 39 de ani.
 
„În mare măsură, sunt satisfăcut de acest joc, ţinând cont că este abia a doua partidă de verificare. De unii jucători sunt mulţumit, de alţii mai puţin. Mai avem o săptămână până la începerea campionatului. Vor veni şi restul componenţilor lotului, de la echipa naţională de fotbal pe plajă. Cred că putem alcătui un «11» bun, astfel încât să nu avem probleme în prima etapă, la Techirghiol. S-ar putea să mai disputăm un amical până la startul Ligii a IV-a, joi, cu Axiopolis Cernavodă, în deplasare“, a declarat Ion Barbu.  

Jucător de la CFR cu dublă cetăţenie

Tehnicienii SSC Farul au început meciul cu: Mina - Elisei, Bumbac, I. Barbu, I. Ene - D. Popa, Fl. Pătraşcu, Ochia, Beşleagă - Al. Grigoraş, Mazilu. Au mai jucat Măgureanu, Bolojan, S. Bolfan şi E. Mândră. Unicul gol al primei reprize i-a aparţinut lui Florin Pătraşcu, în minutul 21. În partea secundă, CFR a ameninţat în câteva rânduri acest scor (trimiţând şi de două ori balonul în bară). SSC Farul s-a desprins apoi prin final, în urma dublei lui Bolojan, din minutele 80 şi 90. CFR (antrenori, Iulian Bărăitaru şi Ion Grecu) a mizat pe următoarea formulă de start: Oarză - Tudorache, Caţaroş, Popovici, Alesio - Talaşman, Clement, Avram, D. Nicolae - Fl. Braşoveanu, Mocanu. Au mai evoluat Săndulescu, Chiru şi Arău. Alesio are dublă cetăţenie, română şi italiană. Partida a fost arbitrată de Iurgen Lică, asistat de Sorin Vasilăţeanu şi Cristian Tănase.
 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii