Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrarea este liberă CSM Constanța - Füchse Berlin, meci - eveniment în Sala Sporturilor „Simona Amânar“, în EHF European League! (VIDEO)

ro

12 Feb, 2024 17:00 1582 Marime text
 

 
  • După ce a eliminat-o, în preliminarii, pe finalista ediției trecute, Fraikin Granollers, CSM Constanța joacă acum cu deținătoarea trofeului!
 
Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește marți, 13 februarie 2024, de la ora 19.45, primul meci pe care îl susține echipa masculină de handbal CSM Constanța în Main Round-ul competiției continentale inter-cluburi EHF European League!
 
Este o partidă - eveniment, în care formația de pe litoral, după ce a eliminat-o, în preliminarii, pe finalista ediției trecute, Fraikin Granollers, joacă acum cu deținătoarea trofeului, formația germană Füchse Berlin! Spectatorii beneficiază de intrare liberă. Cele două formații evoluează în grupa 4 din Main Round, în care se pleacă de la următorul clasament: 1. Füchse Berlin - 4p, 2. Sporting CP - 2p, 3. CSM Constanța - 2p, 4. Dinamo București - 0p.
 
Victorii pe linie în Grupa G
 
Füchse Berlin a câștigat competiția în sezonul trecut cu 15 victorii în 16 meciuri! Echipa din capitala Germaniei are un parcurs perfect în acest sezon, reușind victorii pe linie în Grupa G, inclusiv împotriva lui Dinamo. „Vulpile“ merg bine și în Bundesliga, unde au iernat pe locul secund, dar la egalitate de puncte cu liderul Magdeburg, pierzând doar patru puncte în 18 partide.
 
Parcurs senzațional în grupe
 
Aflată pe locul doi în Liga Națională, CSM Constanța vine după o victorie clară în campionat, 31-22 acasă cu CSM Vaslui, ultima clasată, ceea ce a constituit repetiția perfectă pentru meciul cu Füchse. CSM Constanța intră în Main Round-ul EHF European League după un parcurs senzațional în grupe, cu patru victorii în șase meciuri, având cea mai bună apărare din această fază a competiției (cu 158 de goluri primite, la egalitate cu Bjerringbro-Silkeborg și Sporting Lisabona), dar și un atac demn de luat în seamă, în care au strălucit Aliokhin și Komogorov, fiecare cu câte 27 de goluri înscrise.
 
Mikalai Aliokhin, un marcator înnăscut
  
„Venit în vara anului trecut la Constanța, interul dreapta bielorus Mikalai Aliokhin (26 de ani) este un marcator înnăscut, cu un braț stâng necruțător, care a adus un plus de eficacitate liniei de 9 metri atât în campionat, cât și în Europa. La 33 de ani, interul stânga rus Vitaly Komogorov nu și-a pierdut pofta de gol și continuă să fie nu doar «tunarul» constant al atacului nostru, ci și omul care poate rezolva meciurile dificile, luând jocul pe cont propriu.
 
Îi urmează în clasamentul marcatorilor, cu câte 18 reușite, experimentatul pivot sârb Zoran Nikolic (33 de ani), luptătorul prin excelență care se bate cu apărările adverse, dar în egală măsură un finalizator rafinat, și compatriotul său din extrema dreaptă, Strahinja Stankovic (33 de ani), letal pe contraatac și mână sigură la 7 metri. Revelația, cu 17 goluri înscrise, este Andrei Drăgan, un centru cerebral care a demonstrat, la doar 24 de ani, că poate fi un excelent coordonator de joc, dar și jucătorul care poate destabiliza apărările adverse cu ruperi de ritm și acțiuni personale devastatoare. Ei au fost în prim-plan, dar au avut în spate o echipă, CSM Constanța“, se arată pe pagina de Facebook a clubului constănțean.

Pericolul numărul unu
 
Deținătoarea trofeului, Füchse Berlin, este singura echipă din faza grupelor cu șase victorii în șase meciuri! Echipa germană are unul dintre cele mai bune atacuri din EHF European League. Extrema stângă Tim Freihöfer (22 de ani) este principalul marcator, cu 31 de goluri, dar CSM Constanța trebuie sî fie atentă și la „cavaleria grea“ׅ de la 9 metri! Interul dreapta danez Mathias Gidsel (25 de ani), vicecampion european și golgheterul Euro 2024, are 25 de goluri înscrise în cele 6 meciuri din grupe, și este, de departe, pericolul numărul unu pentru poarta echipei constănțene.
 
Debut cu victorie în acest an
 
„Vasile și Rusu (n.r. portarii CSM Constanța) trebuie să fie atenți și la interul stânga danez Lasse Andersson (30 de ani), care a punctat de 16 ori în grupe, la egalitate cu centrul german Nils Lichtlein (22 de ani) și extrema dreaptă Hákun West av Teigum (22 de ani), feroezul care a marcat 10 goluri Poloniei și alte 9 goluri Sloveniei la Euro 2024! Echipa antrenată de Jaron Siewert a debutat cu victorie în acest an, reușind să câștige joi seară, la Berlin, cu 32-31 contra unei rivale din Bundesliga, Flensburg-Handewitt, pe mâna… danezilor Andersson (7 goluri) și Gidsel (6 goluri)!“, mai menționează CSM Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)
 
Citește și:
 
Handbal
CSM Constanța, victorie clară cu CSM Vaslui. Urmează meciul cu Füchse Berlin, deținătoarea trofeului în EHF European League! (GALERIE FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii