Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrare liberă Frontiera Tomis Constanţa participă la Cupa Regelui la oină. Se anunţă un spectacol deosebit!

ro

10 May, 2018 00:00 2719 Marime text
Federaţia Română de Oină şi ACS Straja Bucureşti, în parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Român şi Federaţia Română de Rugby, organizează duminică, 13 mai a.c., pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf“ din Bucureşti, ediţia a şasea a Cupei Regelui.
 
Competiţia va deschide sezonul 2018 al sportului naţional al României. Participă patru echipe: Straja Bucureşti (câştigătoarea Cupei Federaţiei), Frontiera Tomis Constanţa (campioana naţională), Biruinţa Gherăeştiu Neamţ (câştigătoarea Cupei Satelor) şi Politehnica Cluj-Napoca (deţinătoarea Trofeului Fair-Play). Programul este următorul: ora 9.00 - 11.00 - semifinale, 11.00 - 12.00 - finala mică, 15.30 - finala mare (în direct la Look TV).
 
Spectatorii beneficiază de intrare liberă.
 
Având în vedere că Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Familiei Regale a României, la finala mare a competiţiei va asista Alteţa Sa Regală Principele Radu.
 
„Vino să descoperi frumuseţea sportului nostru naţional, oina, având ocazia să vezi la lucru cele mai bune echipe de seniori din ţară!“, este îndemnul Federaţiei Române de Oină.
 
„În anul centenarului, oina își continuă dezvoltarea. Faptul că marea finală va fi în direct la Look TV înseamnă foarte mult pentru imaginea sportului nostru naţional. Invităm toți iubitorii de sport la stadion sau în faţa televizorului, pentru a vedea un spectacol pe cinste, mai ales că intrarea va fi liberă și vom organiza foarte multe activități de inițiere în oină, dar și în alte sporturi tradiționale“, a declarat constănţeanul Nicolae Dobre, preşedintele Federaţiei Române de Oină.

 
Alături de elevii de la Liceul Teoretic „Traian“

 
La Constanţa s-a desfăşurat o nouă acţiune de popularizare a oinei. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, a continuat acţiunile din cadrul programului naţional lansat de Ministerul Tineretului si Sportului şi intitulat „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa. Invitaţii au fost multiplii campioni naţionali şi câştigători ai Cupei României la oină de la clubul ACS Frontiera Tomis. Din partea DJST Constanţa au participat Mariana Solomon (director executiv), Marian Ţuţuianu, Nicoleta Mardirosian (de la Compartimentul Tineret) şi Alexandru Negraru (de la Compartimentul Sport).
 

Meci amical de Ziua comunei Horia

 
De asemenea, în comuna constănţeană Horia, a avut loc un meci amical de oină între Spicu Horia şi Victoria Surdila Greci. Partida a făcut parte dintre evenimentele organizate cu ocazia zilei comunei Horia şi s-a încheiat la egalitate, scor 14-14.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii