Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:30 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Îngrijorarea este doar o risipă de energie“ Pe 28 octombrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a judo-ului

ro

28 Oct, 2021 11:07 1032 Marime text
 
 
  • Artă marţială japoneză, transformată ulterior în sport, judo-ul a fost fondat de maestrul japonez Jigoro Kano.

Ziua Mondială a Judo-ului se marchează în fiecare an pe data de 28 octombrie. Judo este o artă marțială japoneză modernă, care, odată cu popularizarea în Europa, s-a transformat în sport, iar, în 1964, a devenit probă olimpică.

Pentru a sărbători acest sport pe plan mondial, sub toate faţetele sale educative, Federația Internațională de Judo a ales ziua de 28 octombrie, ziua de naștere, în anul 1860, a lui Jigoro Kano, maestru japonez, fondator al Judo-ului.
 

Judo ne ajută să înţelegem că îngrijorarea este doar o risipă de energie, este una dintre pildele lui Jigoro Kano. Maestrul a trăit între 28 octombrie 1860 şi 4 mai 1938.

 

În 1882, pornind de la principiile tradiționalului jujitsu și păstrând tehnicile de aruncare și prize ale acestuia, profesorul Jigoro Kano și-a format propriul său stil, care a devenit cunoscut sub denumirea de Kano-ryu, iar mai târziu s-a numit Kodokan Judo. Principiile sale se bazează pe folosirea supleții în locul forței brute, fiind eliminate loviturile și unele luxări periculoase, cum ar fi luxarea degetelor. În judo se folosesc proiectări, secerări, fixări la sol, strangulări și luxări, se menționează pe Wikipedia.

 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Judo - Georgiana Casangiu)  

Ti-a placut articolul?

Comentarii