Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urma desființării Ministerului Sportului, a fost înființată Agenția Națională pentru Sport

ro

16 Jun, 2023 15:44 1529 Marime text
 

Guvernul României a adoptat în prima ședință a Executivului de după învestire, o ordonanța de urgență – OUG nr. 59/2023 – prin care, printre alte prevederi, se regăsește și cea referitoare la înființarea Agenției Naționale pentru Sport, ca urmare a desființării Ministerului Sportului, se arată pe sport.gov.ro.
 
Actul normativ a fost deja publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 536/15.VI.2023.
 
Astfel, art. 2 prevede:
 
(1) Se înființează Agenția Națională pentru Sport, instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și coordonarea prim-ministrului, finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care se desființează.

(2) Agenția Națională pentru Sport preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul, în condițiile legii.

(3) Agenția Națională pentru Sport este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi prin decizie a prim-ministrului.

(4) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale pentru Sport se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
 

Ordonanța de urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale a fost adoptată având în vedere Hotărârea Parlamentului României nr. 22/2023 pentru acordarea încrederii Guvernului, prin care au fost aprobate structura şi componența Executivului, precum şi Programul de guvernare, se mai menționează pe sport.gov.ro.

Sursa foto: Facebook (Guvernul României)

Citește și:


Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea Guvernului României. Lista miniștrilor (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii