Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În unele publicații din România a apărut știrea falsă că legendarul antrenor Emeric Ienei ar fi murit!

ro

04 Apr, 2024 15:41 832 Marime text


O știre care s-a dovedit a fi falsă a apărut astăzi, 4 aprilie 2024, în unele publicații din România, care au scris că legendarul antrenor Emeric Ienei ar fi murit, la vârsta de 87 de ani!

La scurt timp, apropiați ai fostului antrenor și ai familiei acestuia au infirmat știrea, care a fost un adevărat fake news.

Fost fotbalist, la Steaua (1956 – 1969), cu care a cucerit trei titluri de campion și trei Cupe ale României, Flamura Roșie Arad (1955-1956) și Kayserispor (1969 - 1971), Emeric Ienei a obținut mari performanțe ca antrenor.

Cele mai mari realizări ale sale pe banca tehnică au fost cucerirea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua (în 1986) și calificarea echipei naționale a României la Campionatul Mondial din 1990.

În afară de Steaua și echipa națională, Ienei a mai antrenat FC Bihor, Chindia Târgoviște, Videoton, Panionios, U Craiova și Naționala Ungariei.

În semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate desfășurată, atât în calitate de jucător, cât și în calitate de antrenor, pentru dăruirea, devotamentul și profesionalismul cu care a pregătit generații de fotbaliști, pentru contribuția la obținerea unora dintre cele mai memorabile rezuiltate ale fotbalului românesc, Emeric Ienei a primit, în 2017, din partea președintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Național Steaua României, în grade de cavaler.

Sursa foto: Facebook (Emeric Ienei Official)

Citește și:

 
Un fost selecționer român, decorat de președintele Iohannis. Lui i se alătură și un mare comentator sportiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii