Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Superligă, încep turneele play-off și play-out. Bătălia se anunță una încinsă. „Vom juca zece finale“

ro

16 Mar, 2023 16:06 2116 Marime text
 

 
  • În play-off se joacă tur-retur, în total zece etape, pe când în play-out va fi manșă unică, în total nouă etape.
 
Partea secundă a Superligii, turneele play-off și play-out, debutează în acest final de săptămână. În play-off, evoluează primele șase clasate la finele sezonului regular, iar restul formațiilor se vor înfrunta în play-out.
 
În play-off se joacă tur-retur, în total zece etape. În play-out va fi manșă unică, în total nouă etape. Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locurile 2 și 3 din play-off vor evolua în Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2. La intrarea în play-off și play-out, punctajele echipelor din sezonul regular se înjumătățește.
 
În ce privește echipele din play-off, mai e de stabilit doar ocupanta locului șase, care se va cunoaște joi, 16 martie, dintre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FCU 1948 Craiova. Cele două se întâlnesc, de la ora 21.00, la Sfântu Gheorghe, fiind vorba de rejucarea partidei din etapa a 23-a, când arbitrul Andrei Chivulete a decis să întrerupă definitiv confruntarea, din pricina scandărilor xenofobe ale fanilor echipei craiovene. În acest moment, FCU 1948 Craiova ocupă locul șase (ultimul care duce în play-off), cu 40 de puncte, pe când Sepsi OSK se află pe poziția șaptea, cu 39 de puncte.

UPDATE:

Sepsi OSK a câștigat meciul cu 4-0, astfel că merge în play-off de pe locul șase, în timp ce FCU 1948 Craiova va juca în play-out.   
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Meciurile din partea a doua a Superligii încep vineri, 17 martie, cu două confruntări din play-out. De la ora 17.30, se joacă FC Voluntari (locul 4, cu 17 puncte) - FC Hermannstadt (locul 7, cu 16 puncte), iar de la ora 20.30 este programată confruntarea Petrolul Ploiești (locul 2, cu 18 puncte) - UTA (locul 9, cu 14 puncte). 
 
Clasamentul de start în play-out:
 
1.      FCU 1948 Craiova - 20p 
2.      Petrolul - 18p
3.      U Cluj - 17p
4.      FC Voluntari - 17p
5.      FC Botoșani - 16p
6.      Chindia - 16p
7.      FC Hermannstadt - 16p
8.      FC Argeș - 14p
9.      UTA - 14p
10.    CS Mioveni  - 11p.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Autoare a unui sezon regular extraordinar, pe care l-a încheiat pe primul loc, Farul Constanța pornește de pe aceeași poziție și în turneul play-off, fiind la egalitate de puncte cu CFR Cluj (campioana en-titre), a doua clasată. În prima etapă, „marinarii“ întâlnesc pe teren propriu, duminică, 19 martie, de la ora 16.30, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe sau FCU 1948 Craiova.
 
„Vom juca zece finale de acum înainte. Plecăm cu gândul de a le câștiga pe toate, dar trebuie să facem meciuri foarte bune ca să putem lua campionatul. Moralul nostru e ridicat și important e cum începem. Vrem să rămânem pe primul loc până la final. Am înscris 11 goluri, dar am și pase de gol, chiar îmi place să ofer assist-uri, e ca un gol. La vârsta lor, dacă cei tineri marchează meci de meci, nu îi va mai putea opri nimeni. Sper ca experiența mea să-i ajute pe colegii mei din tripleta ofensivă. Le-am fost alături de când am revenit la Farul, am încercat să le dau sfaturi pe care eu nu le-am primit la vârsta lor“, a declarat Denis Alibec, golgeterul Farului.
 
Echipele din play-off încep turneul cu punctajele:
 
1.      Farul – 32p
2.      CFR Cluj - 32p 
3.      FCSB – 29p 
4.      Universitatea Craiova – 27p
5.      Rapid – 26p.
6.      Sepsi OSK - 21p.
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
La finele sezonului regular, Farul Constanța a obținut nu mai puțin de 22 de puncte din confruntările cu celelalte cinci echipe calificate în play-off, doar „marinarii“ având aceast bilanț. Farul a învins de două ori vicecampioana FCSB (3-1 la Ovidiu și 3-2 la București), a obținut patru puncte din șase posibile cu Rapid București (1-1 în Giulești și 2-1 la Ovidiu), trei puncte cu CSU Craiova (2-1 la Ovidiu și 3-4 la Tr. Severin), trei puncte împotriva campioanei CFR Cluj (3-1 la Cluj și 0-3 la Ovidiu) și șase puncte împotriva echipei care va încheia sezonul regular pe locul 6, indiferent că va fi FC U Craiova (2-1 și 2-1) sau Sepsi Sf. Gheorghe (1-0 și 2-0). Tot în sezonul regular, Farul este echipa care a obținut cele mai multe victorii pe teren propriu, 12, cele mai multe dintre echipele din campionat.
 
„Farul Constanța a încheiat fantastic cel mai bun sezon regular din istorie, deși are cea mai mică medie de vârstă a lotului, 22,8 ani, iar pe parcursul campionatului au debutat jucători extrem de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani. Și totuși, alb-albaștrii au realizat lucruri de care pot fi fără îndoială mândri, împotriva unor formații puternice ale Superligii, cu bugete mult superioare“, este mesajul clubului constănțean.
 
Program prima etapă play-off / play-out
 
Vineri, 17 martie
Ora 17.30 FC Voluntari - FC Hermannstadt (play-out)
Ora 20.30 Petrolul Ploiești - UTA Arad (play-out)
 
Sâmbătă, 18 martie
Ora 14.30 FC Botoșani – Chindia Târgoviște (play-out)
Ora 20.00 FCSB – Universitatea Craiova (play-off)
 
Duminică, 19 martie
Ora 16.30 Farul Constanța - Sepsi OSK Sf. Gheorghe (play-off)
Ora 19.00 CFR 1907 Cluj - FC Rapid 1923 (play-off)
 
Luni, 20 martie
Ora 18.00 FC U Craiova 1948 – CS Mioveni (play-out)
Ora 21.00 Universitatea Cluj – FC Argeș (play-out).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

 
Farul Constanța, un sezon regular plin de superlative
Gică Popescu - „Vrem să repetăm în play-off această evoluție nemaipomenită“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii