Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:28 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În China merge şi Cătălin Căşaru Alex Filip şi Eduard Chelariu vor avea adversari de top la gala Superkombat de la Shenzhen

ro

19 Aug, 2017 00:00 1614 Marime text

La gala Superkombat care se va desfăşura pe 26 august, în China, la Shenzhen, vor lupta şi doi constănţeni, Alex Filip (la categoria 77 kg) şi Eduard Chelariu (la categoria 75 kg). Promotorul Eduard Irimia a spus că cei doi vor avea adversari foarte puternici.
 
„Începând cu acest an, am înregistrat un salt în cariera Superkombat, prin faptul că am semnat un contract strategic pe continentul american cu celebrul post de televiziune CBS Sport din SUA. Pretenţiile s-au schimbat, iar producţia e mult mai mare. Am avut în intenţie de a organiza la Mamaia în această vară un eveniment major. Având semnale de vreme nefavorabilă în anumite perioade, am încercat să schimbăm data evenimentului, pe 19 august, şi să găsim o altă locaţie, dar a apărut o mare oportunitate internaţională, noi mutându-ne pe un contract nou pe Asia, cu o televiziune majoră din China şi cu o promoţie importantă.
 
După alte două show-uri organizate, ne-a venit o ofertă de nerefuzat de la Shenzhen, la care vor participa şi doi constănţeni, Alex Filip şi Eduard Chelariu. Adversarii lor sunt chinezi, luptători de top. Cei doi vor avea meciuri foarte tari, întrucât promoţia de acolo, cu care avem parteneriat, are şi ea campionii ei în circuitul internaţional. Am vorbit cu ambii şi au acceptat acest risc“, a declarat Eduard Irimia, preşedintele Superkombat.

Vor să revină la anul la Mamaia 

Alex Filip şi Eduard Chelariu reprezintă clubul Pontica din Constanţa (antrenor, Daniel Asaftei). Alături de cei doi va merge în China şi un alt component al CS Pontica, luptătorul MMA Cătălin Căşaru. „Va fi la colţul colegilor săi. Va fi o experienţă şi pentru el, vede evoluţia unui produs la nivel internaţional“, a explicat Eduard Irimia.
 
Un alt român care va evolua la Shenzhen este Bogdan Năstase, „Ciobanul“ de la Iaşi. „Este un personaj exotic, care apare costumat în cioban la evenimente, iar chinezii au fost foarte încântaţi să combine partea sportivă cu entertainmentul. Gala va fi transmisă în România la sport.ro şi plec acolo cu toată încrederea că va fi un eveniment deosebit. Este o creştere a brandului Superkombat şi pe piaţa asiatică. Îmi doresc să revenim la anul şi la Mamaia. Cerinţele tehnice sunt atât de mari, încât e foarte greu să le implementăm uşor. Va trebui să găsim tribune sau o locaţie cu 5.000 de locuri. Avem un anumit standard impus de televiziunea din America“, a completat Eduard Irimia.

„Acesta e nivelul Superkombat“ 

Alex Filip s-a declarat onorat să evolueze din nou pentru promoţia Superkombat. „Ca de fiecare dată, este o onoare pentru noi să reprezentăm România şi Constanţa în galele din străinătate, mai ales că e una Superkombat. Anul trecut, am luptat în prima gala de la Puerto Rico. Am fost singurul constănţean acolo şi am avut parte de o experienţă extraordinară, la fel cum va fi şi acum. Vom avea meciuri foarte tari, dar acesta e nivelul Superkombat. Dacă voiam să luptăm la un nivel mai scăzut, cu adversari facili, puteam merge în alte promoţii. Noi nu suntem însă aşa, vrem să atingem un nivel cât mai înalt“, a arătat luptătorul.
 
Sursa foto: Facebook (Sebastian Alin) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii