Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2012, nici nu putea să treacă strada. Acum, situaţia s-a schimbat „Nu declar nimic, că îmi dau închisoare pe viaţă” (galerie foto)

ro

18 Mar, 2013 00:00 1689 Marime text
FC Farul a încheiat la egalitate prima partidă jucată în faţa propriilor suporteri în returul Ligii a 2-a

Sâmbătă, „marinarii” au primit vizita echipei de pe locul cinci, CS Otopeni, partida încheindu-se cu scorul de 1-1. Rezultatul a fost decis încă din minutul 10, după ce Farul a deschis scorul în minutul 3, prin Sergiu Popescu, iar oaspeţii au egalat în urma reuşitei din penalty a lui Pălimaru.

Partida a debutat furtunos. Nu trecuseră decât 180 de secunde, iar Farul deschidea scorul, după ce tânărul de 17 ani Ferdi Ghenciu l-a văzut foarte bine cu o pasă pe Sergiu Popescu, acesta a înaintat şi l-a învins plasat din careu pe portarul advers. Avantajul Farului nu a durat decât şapte minute, pentru că Dudu Drugă a faultat în careu, oferindu-i ocazia golgeterului lui CS Otopeni, Clement Pălimaru, să egaleze din penalty. 1-1, iar până la final tabela nu s-a mai modificat, în ciuda faptului că CS Otopeni a condus jocul în restul primei reprize, iar Farul a reacţionat mai bine după pauză, pe final căutând cu destulă insistenţă golul victoriei. FC Farul (antrenor, Alin Artimon) a jucat cu: G. Curcă - Birău, Buzea, I. Popescu, Drugă (41 Niţescu) - Sg. Popescu, Săceanu, Călinţaru (87 B. Nicola) - Ghenciu (80 Băjan), S. Chiţu (cpt.), Ivanovici. Antrenorul lui CS Otopeni, Viorel Ion, a mizat pe: Bucuroiu - C. Vlaicu, C. Marin, Vătavu, B. Dumitru - Cr. Bardu (80 G. Ion), Marcu (66 G. Ghiţă), S. Pană, L. Pârvu (90 M. Roman) - Dedu (cpt.), Pălimaru.

Jucătorii să nu facă greşeala să se alieze cu Artimon
    

„Cred că rezultatul este cel corect. E greu de spus dacă am câştigat un punct sau am pierdut două. Însă, după cum s-a terminat meciul, mai degrabă aş înclina spre a doua variantă. Am ratat victoria, dar am câştigat un grup, un vestiar şi o echipă care poate progresa, ceea ce îmi dă speranţe. Farul arată schimbată faţă de turul campionatului, când nici nu putea să treacă strada până la centrul terenului. Astăzi (n.n. sâmbătă), am pus sub presiune o echipă care vrea să promoveze. Şi putem juca chiar mult mai bine decât atât. Primul meci acasă, presiunea debutului şi valoarea adversarului au pus o povară în plus pe umerii tinerilor mei jucători. E important însă că au trecut un prim examen. Cred că ne-am descurcat onorabil”, a declarat antrenorul Farului, Alin Artimon. Tehnicianul a subliniat şi ajutorul publicului. „Mă bucur că suporterii au fost alături de echipă. În sfârşit, am simţit forţa celor din tribună, atâţia câţi au fost. Determinarea cu care au jucat băieţii mei a transmis un impuls şi publicului, care a reacţionat în consecinţă. Este adevărat, o parte dintre suporteri m-au contestat, dar este opţiunea lor, important e că au susţinut echipa. Eu le-am transmis jucătorilor în vestiar să nu facă greşeala ca să se alieze cu mine în această mică dispută. Grupul trebuie să rămână separat”, a arătat Artimon, care s-a ferit să facă remarci la adresa arbitrajului, contestat de fanii Farului. „Nu discut arbitrajul, vin după 100.000 de etape de suspendare, asta mi-ar mai trebui. Dacă recidivez, îmi dau închisoare pe viaţă. Prefer să nu fac niciun comentariu, că mă stârnesc şi vorbesc prostii”, a spus Artimon. Principalul Farului s-a arătat optimist în privinţa locului pe care va termina echipa campionatul. „Farul va încheia mai sus de locul opt. Nu ne gândim la subsolul clasamentului, obiectivul salvarea de la retrogradare nu intră în discuţie. Tindem la mai mult. Nu vom pierde mai mult de trei jocuri din cele care au mai rămas de jucat din retur”, a punctat Alin Artimon.

„Am scos un porumbel din gură ca fraierul”

„A fost un joc greu pentru noi, mai ales că veneam după o înfrângere acasă şi eram cu moralul la pământ. Am întâlnit o echipă, Farul, bună, care nu îşi merită locul din clasament. În general, pe teren a domnit echilibrul, poate cu un plus pentru noi, întrucât am avut mai multe ocazii de gol. Dacă mai marcam o dată, era greu să mai revină Farul. Nu avem ca obiectiv promovarea, ci clasarea în locurile 3-6. Este o nebunie de a mea, ca la toate echipele pe la care mă duc să-mi semnez sentinţa singur, să scot un porumbel din gură ca fraierul. Promovarea nu se face cu condiţiile care există la ora actuală la Otopeni. Sunt probleme financiare foarte mari. În tur, nu am primit niciun salariu. În opt luni, au dat trei lefuri. E greu să motivezi jucătorii care nu sunt plătiţi”, a arătat principalul lui CS Otopeni, Viorel Ion.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii