Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I se spune „Duracell“ Puiul farist Alexandru Sandea face Kempo K-1 cu Samir Regep (galerie foto)

ro

02 Oct, 2014 00:00 4380 Marime text
Deşi are numai şase ani şi jumătate, constănţeanul Alexandru Daniel Sandea este mort după FC Farul. Iar iubirea sa alb-albastră nu e de ieri, de azi, ci de ani buni, din acest punct de vedere moştenindu-şi tatăl şi bunicul, foşti fotbalişti şi vechi suporteri ai Farului. Trio-ul Sandea este nelipsit de pe stadion, mergând după Farul şi în deplasări. Din acest an, lui Alexandru Daniel i-a mai intrat un sport la inimă, Kempo K-1, pe care îl practică la clubul „Bogdan Ciubotariu“ din Constanţa, sub pregătirea lui sensei Samir Regep (centură neagră 3 Dan).
 

Familia Sandea este renumită printre suporterii FC Farul pentru fidelitatea sa pentru culorile clubului constănţean. Dragostea pentru echipă s-a transmis din generaţie în generaţie. Lui Ion (60 de ani), fiului său, Gabriel (37 de ani) şi mezinului Alexandru Daniel (şase ani şi jumătate) - băiatul lui Gabriel - le curge prin vene sânge alb-albastru. Cel mai tânăr membru al familiei este elev în clasa întâi la Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ din Constanţa (învăţătoare - Viorica Măruţoiu). Bunicul şi tatăl au făcut fotbal şi probabil că, în scurt timp, şi puştiul va deveni jucător. Primul sport practicat de băiat este însă Kempo K-1, în care a debutat la începutul anului, la CS „Bogdan Ciubotariu“ Constanţa. Micul Sandea este pregătit de Samir Regep şi se arată plin de pasiune la antrenamente. În luna iunie a acestui an, puştiul a promovat examenul pentru obţinerea centurii galbene.

„Bunule, eu sunt viitorul tău campion!“

Aceasta este promisiunea pe care i-a făcut-o Alex bunicului său, iar semnalele sunt încurajatoare. „Este puternic şi ambiţios. A mers la lupte urmând exemplul unui vecin şi prieten de-al său, Armand Cristea, care e puţin mai mare decât el şi lupta deja la «Bogdan Ciubotariu». Lui Alex i-am suspendat acasă, pe terasă, un sac de box, pe care îl loveşte cu încrâncenare. E înnebunit după Kempo K-1 şi ne-a transmis şi nouă trăirile sale. La noi în familie, sportul e totul. Sigur, fotbalul şi FC Farul sunt pe primul plan, dar ne plac şi suntem suporteri ai tuturor disciplinelor. Îl însoţim pe băiat şi la antrenamente. E plin de vitalitate. Când sensei Samir Regep spune stop, el nu se opreşte. Aici cu tatăl său seamănă. Şi Gabi, când l-am dus prima dată la fotbal, mai făcea patru ture în plus, după ce antrenorul oprea şedinţa de pregătire“, a declarat Ion Sandea, care este navigator. A jucat fundaş stânga la juniorii şi la tineretul Farului, iar apoi, în perioada armatei, a evoluat la Pandurii Tg. Jiu. În judeţul Constanţa, a mai fost fotbalist la ITC şi la Constructorul, atârnând definitiv ghetele în cui la 43 de ani.

Partenerul de antrenament al lui „Duracell“ este „Van Damme“

Sensei Samir Regep este încântat de Alex Sandea. „Are o voinţă de fier şi o energie incredibilă. Nu stă locului o clipă. De aceea i-am spus «Duracell» şi aşa i-a rămas numele în sală. Exersează foarte bine şi are o detentă impresionantă. E foarte bun. Partenerul său de antrenament este Nicolae „Van Damme“ Constantin, dar l-am pus să se joace şi cu Armand Cristea. Nu plânge, dacă primeşte lovituri, se ambiţionează“, arată antrenorul lui Alexandru Sandea.

CS „Bogdan Ciubotariu“ concurează la Freestyle Kickboxing

Duminică, 5 octombrie, CS „Bogdan Ciubotariu“ va participa cu şapte sportivi la o competiţie la Bucureşti, Concursul României de Freestyle Kickboxing, iar printre luptătorii constănţeni se va număra şi „Duracell“, care va debuta cu această ocazie într-o întrecere. De asemenea, la primul meci se vor afla şi Alexandra Tulea, şi Sebastian Chiazim. „Abia aştept să văd ce va face Alex, dar şi ceilalţi tineri ai noştri. Sper să iasă cu toţii în evidenţă. Micul Sandea mi-a spus: «Am emoţii, dar sper să nu vă fac de râs. Totuşi, dacă voi pierde, credeţi că tata mă va mai lăsa la sală?». Am râs şi l-am asigurat că nu se va întâmpla nimic, spunându-i, pe de altă parte, că sunt sigur că va avea parte de un debut de succes“, a arătat Samir Regep. Ceilalţi patru sportivi de la CS „Bogdan Ciubotariu“ care vor lupta în Bucureşti sunt Adrian Roşca, Onur Zevri, Armand Cristea şi Nicolae Constantin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii