Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM forţează pătrunderea în optimile Cupei Cupelor

ro

21 Nov, 2008 02:56 844 Marime text

handbal.jpgAntrenorul constănţenilor are la dispoziţie întreg lotul valid.

Jucătorii formaţiei HCM Constanţa pregătesc returul cu ABC de Braga, din Cupa Cupelor, programat mâine, de la ora 20.00, în Portugalia. În partida tur de la Constanţa, vicecampioana României s-a impus la trei goluri diferenţă, scor 21-18.

Echipa pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi va forţa, mâine seară, pătrunderea în optimile de finală ale Cupei Cupelor, când vor juca manşa retur a confruntării cu portughezii de la ABC de Braga. După ce în meciul de duminică, de la Constanţa, handbaliştii constănţeni s-au impus după un meci presărat cu greşeli mari în atac, optimismul domină în tabăra formaţiei de pe litoral. „Deşi cunoşteam această echipă de pe casete, am intrat destul de greu în joc şi, pe alocuri, adversara a părut o echipă foarte dificilă pentru noi. Este doar un meci de calificare, vroiam o victorie mai clară, dar, uneori, şi trei goluri sunt suficiente pentru accederea în turul următor", a precizat antrenorul secund al HCM-ului, Eden Hairi. Pentru partida din Portugalia, tehnicienii vicecampioanei au la dispoziţie întreg lotul valid, în echipă revenind şi Ivankovic, care se accidentase la meciul de campionat cu Ştiinţa Municipal Bacău. Croatul este acum refăcut complet şi va putea fi folosit în returul de la Braga. Meciul dintre ABC de Braga şi HCM Constanţa va avea loc sâmbătă, de la ora 20.00, şi va fi arbitrat de Jens Nybo şi Leif Poulsen, ambii din Danemarca. În această fază a competiţiei vor mai avea loc partidele RK Konjuh-namjestaj Zivinice (Bosnia Herţegovina) - Pevafersa Valladolid (Spania), Fyllingen Handball (Norvegia) - Paris Handball (Franţa), KIF Kolding Elite (Danemarca) - Partizan Belgrad (Serbia), Pler KC - Dunaferr (Ungaria), Vardar Skopje (Macedonia) - Kadetten (Elveţia) şi Alpla HC Hard (Austria) - Kaustik Volgograd (Rusia). Echipa germană HCS Nordhorn este deja calificată în optimile Cupei Cupelor, după ce s-a impus şi în partida retur cu ucrainenii de la HC Bydivelnik Brovary, scor 28-21, meci disputat miercuri.

CSM Medgidia a pierdut restanţa cu Steaua

Steaua Bucureşti a învins formaţia CSM Medgidia, scor 38-25 (18-12), într-un meci restant din etapa a X-a a Ligii Naţionale masculine. Principalii marcatori ai roş-albaştrilor au fost Şania şi Georgescu (câte 5 goluri), în timp ce Mocanu (6 goluri) a fost golgheterul dobrogenilor. Această partidă ar fi trebuit să se desfăşoare la sfârşitul săptămânii trecute, însă a fost amânat deoarece Steaua a evoluat împotriva formaţiei Portland San Antonio, în Liga Campionilor. Etapa a X-a s-a încheiat joi, cu meciul dintre Universitatea Bucovina Suceava şi CSM Oradea. În clasament, campioana României a urcat până pe poziţia a şasea, cu 10 puncte, în timp ce echipa din Medgidia a coborât pe locul 8, acumulând 9 puncte. Clasamentul Ligii Naţionale arată astfel: 1.HCM Constanţa - 16 puncte; 2. Ştiinţa Municipal Bacău - 16 puncte; 3.UCM Reşiţa - 15 puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii