Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal 17 octombrie 2023, Tatabanya - CSM Constanța. „Delfinii“ încep aventura în grupele EHF European League (GALERIE FOTO)

ro

17 Oct, 2023 10:18 1208 Marime text
 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța începe marți, 17 octombrie 2023, parcursul din grupa H a întrecerii continentale EHF European League.
 
Formația de pe litoral întâlnește în deplasare, de la ora 19.45, MOL Tatabanya KC, a treia forță a Ungariei, după Veszprem și Szeged.   
 
Constanța joacă, în premieră, în grupele EHF European League, iar echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu este privită ca o posibilă surpriză în faza grupelor, după ce a detonat „bomba“ preliminariilor, eliminând finalista ediției trecute, Fraikin Granollers.
 
Astfel că, după trei tentative ratate, în fața lui Sporting (2020), Plock (2021) și Chambery (2022), Constanța a obținut calificarea în grupe.
 
Tatabanya și Constanța nu s-au mai întâlnit niciodată în cupele europene. Prima confruntare va avea loc în Tatabanya Sportcsarnok (6.200 locuri), o arenă multifuncțională, construită în 2020.
 
George Buricea a fost în teren pentru Constanța la cea mai bună performanță din istorie, în 2014, când HCM a jucat Final 4 în Cupa EHF, la Berlin. Iar Vitaly Komogorov a jucat la Tatabanya, în sezonul 2019-2020, înainte de a veni la Constanța!
 

Tatabanya a câștigat 4 titluri și două cupe în Ungaria, în anii ‘70, a jucat semifinală în Cupa Cupelor (1979) și sfert de finală în Cupa Campionilor (1980). Sfertfinalistă în Cupa EHF, în 2017 și 2019, Tatabanya s-a oprit în grupele European League, în 2020. Se întoarce în competiție, după ce a adus în vară 8 jucători, printre care internaționalii maghiari Adam Juhasz (centru) și Imam Jamali (inter stânga). Antrenorul Csaba Tombor mizează pe handbaliști de super-clasă: spaniolul Cristian Ugalde (extremă stânga), câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, internaționalii maghiari Gábor Ancsin (inter dreapta), Pedro Rodriguez (extremă dreapta) și Marton Szekely (portar). În sezonul 2022/23, Tatabanya a încheiat pe locul 3 în Nemzeti Bajnoksag I, iar CSM Constanța a cucerit bronzul în Liga Zimbrilor și Cupa României.
 
Aventura începe, iar motto-ul EHF European League din acest sezon – “ALL IN – Greatness is earned” - se potrivește perfect echipei noastre, care luptă pentru succes cu multă muncă și dedicație. Măreția se câștigă! Suntem 100% conectați la acest meci! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
Meciul este transmis în direct de Digi Sport 4, Prima Sport 2 și Orange Sport.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
Handbaliștii de la CSM Constanța, victorie la zece goluri diferență pe terenul CSM Bacău
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii