Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică aerobică CS Farul Constanța și CSS1 Constanța, reprezentate la Jocurile Mondiale de la Birmingham

ro

12 Jul, 2022 14:56 1522 Marime text

 
• Reprezentanții României intră astăzi în competiție, la cea mai importantă întrecere a sporturilor neolimpice.
 
La cea de-a șasea ediție a Jocurilor Mondiale, întrecere care se desfășoară în perioada 7-17 iulie, la Birmingham (SUA), participă și 11 sportivi români de la gimnastică aerobică, dintre care șase suint de pe litoral, cinci de la CS Farul Constanța și unul de la CSS1 Constanța.
 
Aceștia sunt Sandra Dincă, Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Popa, Leonard Manta (de la CS Farul) și Antonio Surdu (de la CSS1 Constannța). „Sportivii români vor concura pe 12-13 iulie la gimnastică aerobică la Grup, Trio, Cuplu și Aerobic Dance. Calificările au avut loc anul trecut la campionatelor mondiale, doar primii 6 clasați obținând biletele pentru concursul din Statele Unite. România, Italia și Ungaria sunt singurele țări cu reprezentanți în toate cele 4 probe. Daria Mihaiu, Miruna Iordache, Sarmiza Niculescu, Sandra Dincă, Mirela Frîncu, Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Alin Popa, Darius Branda, Leonard Manta și Antonio Surdu vor participa la o competiție la care România a câștigat, începând cu 2001, 15 medalii (5 de aur, 8 de argint și 2 de bronz). Pentru Gabriel Bocșer este a doua participare la Jocurile Mondiale. În 2017 a câștigat medalia de argint la Grup alături de Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broței și Lucian Săvulescu. Federația Internațională de Gimnastică include Jocurile Mondiale în aceeași grupă valorică cu Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice de Tineret“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică.
 
Gimnaștii sunt însoțiți de antrenoarea Mădălina Cioveie, de asistenta medical Petra Teleman și de arbitrele Alina Drăgan și Cristiana Spînu (CSS1 Constanța). Șefa delegației este Maria Fumea, membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Gimnastică.
 
„Cu un palmares de invidiat la Jocurile Mondiale, reprezentanții României la gimnastică aerobică intră astăzi în competiție la Birmingham (SUA), la cea mai importantă întrecere a sporturilor neolimpice. Daria Mihaiu și Darius Branda vor concura în calificări la Cuplu (ora 18.30, ora României), iar după doar 30 de minute, vor participa alături de Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Mirela Frîncu, Leonard Manta, Mihai Alin Popa, Antonio Surdu la Aerobic Dance. Finalele sunt programate în aceeași zi. Cu o singură excepție, Gabriel Bocșer (argint în 2017 la Grup), sportivii români, antrenați de Marcela Fumea și Mădălina Cioveie, sunt debutanți la Jocurile Mondiale. Le dorim mult succes tinerilor noștri gimnaști!“, este mesajul FRG.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Romanian Aerobic Gymnastics)
 
Citește și:
 
Gimnastică aerobică
Cinci sportivi de la CS Farul Constanța și unul de la CSS1 Constanța, vicecampioni mondiali cu echipa României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii