Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi îşi serbează astăzi ziua de naştere

ro

04 Feb, 2013 22:41 2932 Marime text
hagi_Gheorghe_Hagi_1.jpgCel mai bun produs al fotbalului românesc din toate timpurile, constănţeanul Gheorghe Hagi, îşi serbează astăzi ziua de naştere, „Regele" împlinind 48 de ani. Născut în localitatea Săcele, Hagi a debutat în Divizia A, sub culorile Farului, în anul 1982, după care, pe parcursul unei cariere nepereche, avea să se mai remarce, ca un mijlocaş de geniu, la Sportul Studenţesc, Steaua (unde a cucerit trei campionate, două Cupe ale României şi Supercupa Europei), Real Madrid (a obţinut Supercupa Spaniei), Brescia, FC Barcelona (Supercupa Spaniei) şi Galatasaray Istanbul (patru campionate, două Cupe şi două Supercupe ale Turciei, Cupa UEFA şi Supercupa Europei). La echipa naţională, al cărei căpitan a fost mulţi ani, a bifat 125 de selecţii şi a înscris un număr record de 35 de goluri. A fost desemnat de şapte ori cel mai bun fotbalist român al anului.

Cariera de antrenor nu a atins însă, până acum, strălucirea celei de jucător. Hagi a activat la Naţionala României, la Bursaspor, la Galatasaray (în două rânduri), la FC Timişoara şi la Steaua, singurul trofeu obţinut fiind Cupa Turciei cu Galatasaray (în primul mandat).

hagi_.jpgLa Constanţa, deţine Hotelul „Iaki", iar în 2009 a lansat Academia de Fotbal care-i poartă numele şi unde, în ultimii ani, şi-a canalizat toată energia, în 2012 având şi satisfacţia promovării echipei FC Viitorul în Liga 1. „Regele" are doi copii, o fată şi un băiat, Ianis, în vârstă de 14 ani, care este şi el fotbalist, călcându-i pe urme. Puştiul a fost deja remarcat pentru talentul său, jucând şi la echipa naţională de juniori. Astăzi, jucătorii Viitorului susţin un amical în Antalya, cu ACS Poli Timişoara, şi vor să obţină victoria pentru a i-o dedica „Regelui".

Sursa foto: Academia Hagi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii