Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbaliștii de la FC Farul Constanța fac șase antrenamente pe săptămână, trei dintre ele desfășurate online (video)

ro

13 Apr, 2020 17:43 3614 Marime text
Aflați într-o pauză competițională forțată, în urma deciziei Federației Române de Fotbal de a stopa toate activitățile fotbalistice din cauza pandemiei COVID-19, fotbaliștii de la FC farul Constanța continuă pregătirea individual, pentru a menține forma fizică în perspectiva reluării campionatului, informează site-ul oficial al clubului de pe litoral.

Astfel, „alb-albaștrii“ efectuează șase antrenamente pe săptămână, sub conducerea și la indicațiile preparatorului fizic Cătălin Bușuricu și sub atenta observație a antrenorului Ianis Zicu și a întregului staff tehnic.

Timp de trei ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri, întreg lotul participă la ședințe de pregătire desfășurate online, cu ajutorul aplicației Zoom. Grație tehnologiei, jucătorii pot urmări în direct exercițiile complexe recomandate de preparatorul fizic, acestea acoperind toate grupele de mușchi și axându-se în principal pe forță și rezistență. Fiecare antrenament durează o oră și are la bază programul HIT (High Intensity Interval), care solicită la intensitate mare toate grupele de mușchi.

Tot de trei ori pe săptămână, marți, joi și sâmbătă, alb-albaștrii au programate exerciții de alergare individuală, la finalul fiecărui antrenament trimițând staffului tehnic datele privind distanța parcursă și timpul înregistrat, obținute cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul fiecăruia.

Antrenamente vizează menținerea capacității pulmonare și a ritmului cardiac pe perioada pauzei, astfel încât jucătorii să se prezinte într-o formă bună la momentul reluării antrenamentelor colective, menționează sursa citată.


Sursa foto: FC Farul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii