Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost suporteri fideli ai FC Farul Mesaj în memoria lui Adrian Bîcu şi a lui Emanuel Coroma, la meciul Steaua - Dinamo (galerie foto + video)

ro

08 Mar, 2016 00:00 4689 Marime text
Moartea tragică a tinerilor din Năvodari Adrian Bîcu şi Emanuel Coroma, care erau suporteri înfocaţi ai FC Farul, i-a mişcat şi pe fanii altor formaţii din ţară. Un banner de solidaritate a fost afişat la un meci jucat în Bucureşti.
 
Pe pagina de Facebook „Farul Spirit“ a fost postată o fotografie de la meciul amical de rugby Steaua - Dinamo, în care fani ai primei formaţii au afişat mesajul „Odihniţi-vă în pace, Adi şi Manu!“, în memoria celor doi foşti suporteri ai FC Farul, Adrian Bîcu şi Emanuel Coroma, primul fiind membru al grupului „Fervent 2007“. „Steaua - Dinamo, într-un meci amical de rugby. Mesaj făcut de Sud Steaua, în memoria celor doi camarazi ai noştri, care au murit într-un accident de maşină“, a fost explicaţia oferită de „Farul Spirit“ pe marginea fotografiei.
 
Dispariţia dintre cei vii a tinerilor Adrian Bîcu şi Emanuel Coroma a adus multă durere şi în rândul susţinătorilor FC Farul. Suporterii „marinarilor“ au fost prezenţi în număr mare la înmormântarea de la Năvodari, unde au avut un banner cu mesajul „Rămas-bun, camarazi!“, au aprins torţe, au scandat şi au cântat. Oricât de tari ar fi, durerea i-a copleşit şi pe ei. Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean, a mărturisit că ziua în care şi-a petrecut cei doi prieteni pe ultimul drum a fost una dintre cele mai grele din viaţa sa.

Adrian şi Emanuel voiau să însoţească Farul şi la Suceava

„Am renunţat de ani întregi să mai fiu şeful galeriei, iar acum îmi doresc să poată exista o modalitate prin care să pot «renunţa» să fiu părtaş la atâta durere. Un accident rutier cu urmări atât de mari, atât pentru familie, cât şi pentru prieteni. Înmormântarea lui Adi şi Manu a făcut din acea zi una dintre cele mai grele din viaţa mea. O spune un om căruia i-au murit sora, fratele şi părinţii! Este atât de greu să vezi atâta durere, încât ceea ce simţi tu nu mai contează. Ca de fiecare dată, fariştii s-au strâns la greu şi nu s-a mai ţinut cont de brigăzi şi de vârstă. Am fost împreună. Am rămas mai puţini şi mai trişti. A fost o zi în care am văzut doar durere, suferinţă şi lacrimi. Adi şi Manu voiau să meargă la meciul de la Suceava, care va fi miercuri. Din păcate, au plecat dintre noi cu durerea în suflet de a nu vedea Farul câştigând la Brăila, acesta fiind ultimul meci pentru ei. Adi şi Manu vor fi alături de noi şi de Farul doar de acolo, de sus, împreună cu ceilalţi farişti. Jucaţi pentru aceşti doi copii şi pentru Cipa (n.r. Ciprian Dincă, un alt fan al Farului decedat de curând)! Jucaţi până la ultima picătură de energie, jucaţi cu sufletul pentru ei, care au iubit Farul şi care voiau să fie alături de voi“, a postat Sorin Mihăilescu pe Facebook.

Fariştii i-au cărat pe umeri pe ultimul lor drum

Suporterul constănţean a spus că ziua în care Adrian Bîcu şi Emanuel Coroma au fost înmormântaţi l-a dat complet peste cap. „Am stat toată ziua în preajma lui Adi şi Manu. Fariştii au fost cei care i-au cărat pe umeri pe ultimul lor drum. Am fost şi eu cu ei. Durerea familiilor, pe care o repet obsesiv, nu poate fi spusă sau tradusă. Este inuman să-ţi vezi copilul sau fratele mort. Mă consider un bărbat puternic şi tocmai de aceea nu mă voi feri să spun că acea zi m-a dat complet peste cap. Când a venit fratele lui Manu să mă roage să duc şi eu coşciugul fratelui său, întrucât Manu mă admira foarte mult, îmi venea să fug şi să mă ascund. Vreau să nu mai existe asemenea momente! Vreau să păstrăm legea firii, iar copiii să-şi îngroape părinţii, şi nu invers. Vreau ca amintirile să nu mai fie atât de dureroase. Vreau ca cele două fete să se întoarcă sănătoase acasă, iar cel mai mult îmi doresc să mă trezesc din acest coşmar. O zi neagră, urâtă, pe care nu o mai vreau repetată. Slujba a fost oficiată de Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, iar un întreg oraş Năvodari a părut că este pe străzi. Adi şi Manu au fost îngropaţi când deja era întuneric afară, în plânsetele disperate ale părinţilor şi ale fraţilor, fără ca ei sau noi să mai putem schimba ceva din destinul crunt. Să vă fie ţărâna uşoară, prieteni!“, a mai punctat Sorin Mihăilescu.

Mama a luat fularul Farului şi l-a ridicat spre cer

Şi pe „Farul Spirit“ s-a postat un mesaj emoţionant, în care este subliniată durerea dată de moartea celor doi, în memoria cărora, dar şi a lui Ciprian Dincă, fotbaliştii FC Farul sunt rugaţi („avem o mare dorinţă“) să joace la Suceava cu inimă şi cu sacrificiu. „A fost o zi tristă pentru noi, ca oameni şi ca farişti. Cei doi fraţi ai noştri, Adi şi Manu, au plecat pe un alt drum din această viaţă. Mama unuia dintre băieţi ia fularul Farului şi îl ridică spre cer, în timp ce noi le strigam numele. Imaginea aceasta cred că o voi avea în minte toată viaţa mea. Cu Farul până la moarte!“, este mesajul.
 
Una dintre cele două fete rănite în accidentul din Mamaia, Veronica Anabella Vezeteu, care venea şi ea la meciurile Farului, şi-a schimbat ieri fotografia de copertă de pe pagina personală de Facebook, noua imagine fiind una de pe stadionul „Farul“.

„M-am săturat să-mi duc prietenii la groapă!“

Un alt fan al „marinarilor“ a postat pe reţeaua de socializare un mesaj care se încheie cu fraza: „M-am săturat să-mi duc prietenii la groapă!“. „Se spune că, pe timp de pace, copiii îşi îngroapă părinţii, iar în timp de război, părinţii pe copii. Eu nu ştiu să fie vreun război! Mult prea repede se duc unii. Pentru mine, cei doi băieţi care s-au prăpădit tot copii erau. Atât de tineri, încât au prins Farul mai mult prin Liga a 2-a, în peluză. Şi veneau cu drag şi pasiune la meciuri, nu ca alţii, care spun că nu mai au ce vedea de când am retrogradat. Rămâneţi cu bine, prieteni! Cu Farul şi după moarte!“, se mai arată în mesaj.

Sursa foto: Facebook (DinPeluza.ro)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii