Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul şi cursa pentru play-off Ianis Zicu - „Totul este încă în mâinile noastre. Depindem doar de noi”

ro

22 Feb, 2021 00:00 3421 Marime text
  • FC Farul şi Dunărea Călăraşi au remizat în primul meci susţinut în 2021 în Liga a 2-a.
  • „Marinarii” au deschis scorul şi au avut apoi o mare ocazie de a face 2-0.
  • Ianis Zicu crede că din meciul cu U Cluj nu se poate da decât victoria Farului.
 
În primul meci al anului 2021 susţinut în Liga a 2-a, FC Farul Constanţa a înregistrat un rezultat de egalitate, 1-1, pe terenul Dunării Călăraşi, una dintre contracandidatele „marinarilor” la calificarea în play-off.
 
Istoria meciului se putea scrie însă altfel, dacă, în minutul 53, la 1-0 pentru FC Farul (oaspeţii deschideseră scorul în minutul 45, din penalty, prin Cruceru), tânărul mijlocaş Florin Bălan nu rata o ocazie importantă. Iar, în loc de 2-0, s-a făcut imediat 1-1, scor care s-a păstrat până la final. „A fost o partidă intensă, așa cum mă așteptam. Ambele echipe au încercat să obțină cele trei puncte. Niciuna dintre ele nu cred că este mulțumită cu acest rezultat de egalitate. Am reușit să marcăm primii, am încercat să marcăm și golul al doilea. Înainte să primim gol, chiar am avut situația de unu la unu cu portarul a lui Bălan. Din păcate, nu a reușit să marcheze. Iar pe o eroare de decizie și reacție a lui Panait s-a creat acea ocazie din care au și marcat. Având 1-0 și acea ocazie clară, unde poți să faci 2-0 și să închizi meciul, normal că doare. Doare și pentru că nu am reușit să marcăm golul al doilea, după ce am fost egalați”, a declarat, conform site-ului oficial al clubului, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul.
 

Antoche şi Leca lipsesc cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu

 
Aflată pe locul 11 în clasament, cu 21 de puncte (dar aşteptând alte trei puncte de pe urma meciului cu U Cluj), Farul joacă etapa viitoare pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (locul 4, cu 25 de puncte). „Marinarii” se vor confrunta la acest meci cu absenţa ambilor stoperi titulari din partida cu Dunărea.
 
„La Călăraşi, am încercat tot timpul să câștigăm, nu am arătat ca o echipă care încearcă să țină de acest rezultat. Atât cât am putut, am fost periculoși și am încercat să câștigăm meciul. Din păcate, ne întoarcem cu un singur punct. Este și o situație grea, pentru că am pierdut doi fundași centrali, pe Leca și Antoche, care sunt suspendați meciul următor pentru 4 galbene. Dar avem jucători în lot care pot să joace la meciul următor titulari ca fundași centrali și trebuie să dăm cu toții maximum să câștigăm cele trei puncte, pentru că este o șansă mare de a rămâne în față și a ne bate pentru play-off”, a spus Ianis Zicu, potrivit sursei citate.
 

„A fost un teren decent”

 
Principalul echipei constănţene nu consideră că starea terenului a influențat rezultatul final al partidei de la Călăraşi. „A fost un teren decent, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în această etapă la Liga a 2-a. Chiar a fost foarte bun, se putea pasa, deși erau unele zone puțin denivelate. Oamenii de aici au încercat să-l aducă în condiții decente și cred eu că terenul nu a influențat cu nimic rezultatul final”, a menţionat Zicu.
 

„Nu poate să fie altă decizie”

 
În cursa pentru clasarea pe un loc de play-off (poziţie care îi va da apoi dreptul să lupte pentru promovare), Farul depinde în continuare de propriile rezultate, fiind la trei puncte de locul şase, fără a pune la socoteală cele trei puncte din partida cu U Cluj.
 
„Cu acest punct cu Dunărea, plus cele 3 pe care trebuie să le primim, la meciul cu U Cluj, pentru că așa este normal și nu poate să fie altă decizie, ajungem la 24 de puncte și un meci direct cu Viitorul Tîrgu Jiu, care are 25 de puncte. Totul este încă în mâinile noastre, nu depindem de alte rezultate, depindem doar de noi. Trebuie să ne pregătim bine în săptămâna meciului, așa cum am făcut-o și până acum. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei, în ceea ce privește dorința, atitudinea, încrederea, curajul, de felul în care au jucat astăzi (n.r. sâmbătă). A fost aceea eroare, care poate să apară la orice jucător. Eu niciodată nu o să critic un jucător, atât timp cât îl văd implicat la antrenamente și la meciuri”, a explicat Ianis Zicu.
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa, remiză cu Dunărea Călăraşi, după ce „marinarii” au deschis scorul
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii