Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul întâlnește sâmbătă Aerostar Bacău Simon Măzărache - „Cu cât mai multe meciuri, cu atât mai bine“ (video)

ro

04 Sep, 2020 20:22 3598 Marime text
  • Meciul FC Farul - Aerostar Bacău se dispută pe stadionul Gheorghe Hagi, fără spectatori.

FC Farul susține sâmbătă, 5 septembrie, meciul din etapa a doua a Ligii a 2-a, întâlnind la Constanța Aerostar Bacău.

Partida, prima pe teren propriu pentru „marinari“ în noul sezon, este găzduită, fără spectatori, de stadionul „Gheorghe Hagi“, de la ora 14.00.  

Pe site-ul oficial al FC Farul sunt prezentate declarațiile antrenorului echipei depe litoral, Ianis Zicu, și ale atacantului Simon Măzărache, pe care le redăm în cele ce urmează.
 
Ianis Zicu: „O partidă importantă pentru noi“
 
Ianis, primul meci pe teren propriu, după o așteptare de 6 luni.
O partidă importantă pentru noi. Este primul meci acasă și trebuie să obținem cele trei puncte pentru că aceste este scopul nostru.
Este un pic euforie după victoria istorică de la Ploiești ?
Din punctul meu de vedere, nu trebuie să fie euforie. Este o victorie așteptată de mult timp, în deplasare, dar trebuie să fim celebrali. Am jucători inteligenți, care înțeleg importanța momentului și sunt convins că nu vor fi altfel decât motivați sâmbătă.
O primă etapă ciudată, cu o singură victorie a gazdelor.
Așa cum am spus, în această perioadă, lucrurile sunt egale. Joci acasă sau în deplasare, nu contează. Este important ca jucătorii să-și dorească să obțină cele trei puncte.
Spuneai înaintea de startul campionatului că este important un debut în care să se lege victoriile. Cu atât mai important este meciul cu Aerostar Bacău, o nou promovată.
Este important pentru că noi, în sezonul trecut, nu am reușit să obținem două victorii la rând. Acum am obținut prima victorie în deplasare și trebuie să fim montați, pentru că întâlnim un adversar dificil, o echipă nou promovată, care, în primele etape, are acest entuziasm de a veni la un nivel superior. Am văzut cu toții partida lor cu U Cluj și ne-am dat seama cât de greu este să câștigi împotriva unei astfel de formații. Meciul se putea termina foarte ușor la egalitate, au avut ocazii pe final de joc. U Cluj a reușit să câștige pentru că are un jucător cu experiență foarte mare, mă refer la Goga, care a marcat acel gol. Dar partida nu a fost ușoară deloc, iar lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit că sâmbătă întâlnim un adversar dificil.
Prima etapă pare să fi favorizat echipele care candidează la un loc în play-off. Cum ți s-a părut startul de campionat?
Este un start frumos, meciurile au avut ritm, chiar dacă echipele vin după o pauză foarte lungă. Sper ca suporterii să vină aproape de echipe în cel mai scurt timp pentru că este frumos atunci când stadionul este plin. Sunt multe echipe care-și doresc această promovare, dar lucrurile sunt de durată și trebuie făcute așa cum trebuie ca să poți fi în primele șase.
Vorbind despre suporteri, au venit la stadion și înainte de meciul cu Petrolul și în noaptea în care echipa a revenit de la Ploiești și au cântat alături de jucători.
Mă bucur, pentru că băieții simt că oamenii din oraș le sunt aproape. Lucrul acesta îi face să fie mult mai motivați, mult mai responsabili și cred eu că putem să facem o echipă foarte bună la Constanța, așa cum am spus și anul trecut, care să fie greu de bătut și care să-și propună la fiecare meci să câștige.

Simon Măzărache: „Trebuie să te concentrezi foarte mult pe fiecare meci“
 
Simon, ai debutat oficial în tricoul Farului la Ploiești, acum ești în fața primului meci de pe teren propriu. Cum te simți și cum te-ai acomodat la Constanța?
M-am acomodat foarte bine, cred că s-a văzut în meciul de la Petrolul. A fost o victorie binemeritată, am debutat cu dreptul și asta contează cel mai mult.
Vine o partidă cu o partidă cu o nou promovată. Teoretic, sunteți favoriți, dar am văzut în prima etapă că gazdele au câștigat un singur meci.
Așa a fost și în play-off, acum nu mai contează dacă joci acasă sau în deplasare, trebuie să te concentrezi foarte mult pe fiecare meci. Nu contează cu joci cu Petrolul, cu Bacău, fără spectatori toate sunt la același nivel.
Cum crezi că va fi jocul cu Aerostar?
Un meci foarte greu, ținând cont că am jucat la Ploiești marți seara. Acum jucăm sâmbătă, dar nu cred că este o problemă. Cu cât mai multe meciuri, cu atât mai bine, pentru că a fost o lipsă de meciuri și cred că băieții joacă acum la un nivel foarte bun.
Toată lumea așteaptă goluri de la tine, mai ales după festivalul cu Sparta Techirghiol, când ai punctat de cinci ori.
Da, așa e, și eu îmi doresc foarte mult, dar cred că în prima etapă a contat să câștige echipa, pentru că nu o mai făcuse de multă vreme în deplasare. Pentru psihicul nostru pentru tot.
Cum ți s-a părut startul de campionat, în care favoritele s-au impus.
Am spus de la început, de când la primul interviu când am venit, că o să fie un campionat complicat. Un campionat care o să se uite greu. Toate echipele vor să promoveze!

Sursa text și foto: FC Farul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii