Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, eliminată din Cupa României de CS Făurei Ianis Zicu - „Nu există nicio scuză pentru ratarea calificării“

ro

12 Sep, 2019 16:31 2703 Marime text
Divizionara secundă FC Farul a fost eliminată surprinzător din Cupa României de echipa de Liga a 3-a CS Făurei, care, în meciul de pe terenul acesteia, a învins cu 2-1, în faza a patra naţională a competiţiei.

Oaspeţii au apelat la o formulă de echipă din care au făcut parte mai mulți jucători tineri.

Antrenorul „marinarilor“, Ianis Zicu a declarat că îi pare rău pentru această eliminare, mai ales că-și dorea ca echipa să meargă cât mai departe în competiție.

Atunci când joci cu o echipă de eșalon inferior, indiferent de condiții, trebuie să te califici. Nu există nicio scuză pentru ratarea calificării. Am vrut să văd jucătorii care au jucat mai puțin. Până acum, am folosit în campionat și în Cupa României toți jucătorii care au fost sănătoși. Este important ca fiecare dintre ei să evolueze. Nu credeam că putem să fim eliminați de o echipă din Liga a 3-a, atunci când faci parte din lotul unei echipe din Liga a 2-a, trebuie să câștigi astfel de meciuri. Acum nu mai este nimic de făcut în privința Cupei României. Îmi pare rău, pentru că îmi doream foarte mult să mergem mai departe, să facem performanță în această competiție. Aceasta este situația și trebuie să privim cu încredere spre campionat, unde trebuie să ne ridicăm. Eu am mare încredere în toți băieții care sunt aici, așa cum am avut și în cei pe care i-am folosit în Cupa României. Nu înseamnă că, după o partidă proastă, îmi pierd încrederea în ei. Sunt jucători tineri, mulți dintre ei nu au jucat până acum sub presiune, au evoluat doar la juniori. Acum este altceva, sunt altfel de dueluri, întâlnesc altfel de jucători. Un jucător tânăr trece și prin momente grele, dacă ar fi ușor, toată lumea ar face fotbal. Până la urmă, reușesc doar cei puternici din punct de vedere mental, care trec repede peste momentele grele”, a declarat antrenorul FC Farul, citat de site-ul oficial al clubului.


Echipa de pe litoral pleacă în această după-amiază spre Timișoara, unde sâmbătă, de la ora 14.00, va întâlni formația gazdă, ASU, în etapa a şaptea a Ligii a 2-a.

Plecăm cu trenul, nu s-a putut face deplasarea cu avionul și cred că este important ca jucătorii să poată sta întinși, la cușetă, să nu stea în autocar cu genunchii la piept, să aibă condiții decente. Sunt foarte mulți kilometri și, ca să-i faci cu autocarul, ținând cont că nu există autostradă care să lege Constanța de Timișoara, ar fi fost foarte greu, a spus Ianis Zicu, potrivit aceleiaşi surse.


Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii