Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța, pe locul 11 Ianis Zicu - ”Noi avem această oscilație care mă pune pe gânduri”

ro

19 Oct, 2020 00:00 3669 Marime text
  • FC Farul a pierdut cu 0-2 meciul de pe teren propriu cu Turris-Oltul Turnu Măgurele.
  • Ianis Zicu, antrenorul ”marinarilor”, este de părere că elevii săi le-au făcut cadou adversarilor victoria. 
  • În următorul meci, Farul întâlnește Axiopolis Cernavodă în Cupa României.
 
FC Farul Constanța a înregistrat sâmbătă a treia înfrângere în sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a, pierzând, scor 0-2, meciul de pe teren propriu cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, din etapa a opta a campionatului.
 
”Marinarii” veneau după un succes în deplasare, 2-0 în restanța cu Unirea Slobozia, și urmăreau să câștige și cu Turris-Oltul, pentru a urca în clasament. Victoria le-a aparținut însă oaspeților, într-o partidă cu doi eliminați (câte unul de fiecare parte), iar Farul a căzut iar în ierarhie, ajungând de pe locul opt pe 11, având, e adevărat, un meci în minus. În șapte partide, echipa de pe litoral are trei victorii, un egal și trei înfrângeri, golaveraj 9-9.     

Cel mai dificil moment

 
La finalul partidei, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul,  a subliniat faptul că elevii săi ar fi putut obține mult mai mult de la acest joc.
 
”Din păcate, am pierdut și cred că le-am făcut cadou această victorie. Mingea noastră, lovitură liberă la nici 20 de metri de poarta noastră. Ne-am grăbit să executăm, minge pierdută imediat, un atac dur al lui Cărăruș, roșu și pe aceeași fază primim și gol. Este cel mai dificil moment, cu eliminare și gol din aceeași fază. Ne-a fost greu să mai revenim, Turris este o echipă foarte bună, foarte bine organizată defensiv, din punct de vedere fizic au fost mai proaspeți decât noi. Ei au jucat luni, noi miercuri, dar cred că dacă eram un pic mai cerebrali și mai echilibrați puteam să obținem mult mai mult, să reușim să câștigăm acest meci”, a punctat tehnicianul constănțean.
 

Atitudine exagerată în unele momente

 
Zicu s-a referit și la atitudinea ”marinarilor” din acest meci. ”Da, au avut atitudine, dar, în unele momente, această atitudine exagerată, dusă spre atacuri de Liga a 3-a și a 4-a, pentru mine nu înseamnă atitudine. Pentru mine, atitudinea înseamnă cu totul și cu totul altceva. Le-am spus și după meci, dacă își doresc să ajungă mari și să joace în prima ligă, trebuie să fie cerebrali și, din punct de vedere psihic, să fie mult mai puternici”, a spus tânărul antrenor.
 

”Ne-am fi dorit ca publicul să fie la stadion”

 
Ianis Zicu a remarcat că întrecerea Ligii a 2-a este una echilibrată, astfel că echipele oaspete reușesc să câștige multe meciuri în acest sezon.
 
”Cred că în Liga a 2-a este un nivel foarte, foarte echilibrat. Echipa care reușește să marcheze prima, de cele mai multe ori, și reușește să câștige. Publicul ne-a ajutat anul trecut și ne-am fi dorit să fie la stadion, așa cum și celelalte echipe și-ar fi dorit să aibe alături oamenii care susțin echipa, dar, din păcate, asta este situația și trebuie să ne adaptăm la ea”, a menționat Ianis Zicu.
 

”Dacă nu faci puncte, rămâi jos”

 
”Marinarii” sunt pe locul 11, la mijlocul ierarhiei, dar bătălia pentru ocuparea unui loc de play-off (primele șase) continuă să fie echilibrată.
 
“Lucrurile nu sunt clare, dar, dacă nu faci puncte, rămâi jos. Noi avem această oscilație care mă pune pe gânduri. Din păcate, avem și jucători foarte puțini. Astăzi (n.r. sâmbătă), Ursu și Greu, chiar dacă au fost pe foaie, aveau probleme medicale și nu puteam să-i folosesc. Soluții nu am foarte multe, urmează și un meci de Cupă, avem și intermediara cu Pandurii, după meciul de la Chiajna. Să vedem câți jucători apți o să am și cum putem să ne organizăm ca să obținem maximum”, a menționat Ianis Zicu.
 

Trei meciuri într-o săptămână

 
Miercuri, 21 octombrie, de la ora 14.30, Farul susține meciul din deplasare cu Axiopolis Cernavodă (Liga a 3-a), contând pentru etapa a patra a Cupei României. Pentru ”marinari”, urmează, sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 11.30, partida din etapa a noua a Ligii a 2-a, de pe terenul Concordiei Chiajna. Apoi, miercuri, 28 octombrie, este programată, de la ora 15.00, confruntarea de campionat, tot din deplasare, cu Pandurii Lignitul Tg. Jiu, restanță din runda a șaptea. 
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanța)   
 
Citește și:
 
Echipa FC Farul Constanța a pierdut duelul cu AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii