Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanţa Ianis Zicu - „Am reușit să aducem trei jucători cu experiență. Sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele“

ro

23 Jan, 2021 00:00 2786 Marime text

7
  • FC Farul a susţinut până acum în pregătirea de iarnă două partide de verificare.
  • „Marinarii” au înscris în aceste partide 14 goluri, fără a primi vreunul.
  • Ultimul adversar din seria confruntărilor-test este FC Viitorul II.

FC Farul Constanţa susţine sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 12.00, al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire de la Bucureşti, întâlnind o colegă din Liga a 2-a, Unirea Slobozia.

Această confruntare este a treia din perioada de iarnă, după 9-0 cu FC Farul Under-19 (meci disputat la Cumpăna) şi 5-0 cu FC Voluntari II (Liga a 3-a), în prima partidă din capitală. În afară de meciul de sâmbătă, „marinarii“ mai au fixate alte trei partide: pe 26 ianuarie - cu Dinamo II (Liga a 3-a), pe 28 ianuarie - din nou cu FC Voluntari II (ambele meciuri la Bucureşti), iar pe 3 februarie, după revenirea la Constanţa - cu FC Viitorul II (Liga a 3-a).

 

„Încercăm să găsim cea mai bună formulă“

„Până la urmă, este un joc de pregătire. Încercăm să găsim cea mai bună formulă. Este important că am reușit să marcăm. Trebuia să facem lucrul acesta și în prima repriză, dar, per total, sunt mulțumit de implicare. Sunt fericit că nu sunt probleme mari de sănătate și lucrul ăsta mă bucură”, a declarat după victoria cu FC Voluntari II, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul, potrivit site-ului oficial al FC Farul. 
 


Tot timpul a fost implicat

Dintre cele cinci goluri marcate de „marinari“ în confruntarea cu formaţia ilfoveană, patru i-au aparţinut lui Andrei Banyoi, fapt subliniat de Ianis Zicu. „Andrei este un jucător cu o calitate foarte bună, un jucător tânăr, are 20 de ani. Trebuie să fie mereu concentrat și pregătit, iar de când a venit la Constanța a făcut lucrurile acestea, chiar dacă a fost câteodată rezervă. Tot timpul a fost implicat. Așa trebuie să fie toți jucătorii în lotul pe care îl antrenez, să fie pregătiți și profesioniști”, a spus Ianis Zicu, conform sursei citate.

 

„În mare, cam acesta este lotul“

Tehnicianul constănţean a vorbit și despre transferurile realizate de clubul de pe litoral în această iarnă. „În mare, cam acesta este lotul. Am reușit să aducem trei jucători cu experiență. Sperăm să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele și cred eu că lotul poate să facă lucrurile acestea, pentru că mulți au jucat foarte bine anul trecut și i-am păstrat, iar cei care au venit au calitatea necesară“, a punctat Zicu. Farul i-a înregimentat până acum pentru retur pe Liviu Mihai (mijlocaş central, 32 de ani), Vlad Rusu (atacant central, 30 de ani), Ilie Damaşcan (atacant stânga, 25 de ani) şi David-Marius Savu (fundaş central, 19 ani).
 

„Trebuie să primim acele puncte“

Aflată în cursa pentru calificarea în play-off, FC Farul mai are de jucat cinci partide din sezonul regulat. „Noi nu trebuie să ne gândim la ce fac celelalte echipe, pentru că ați văzut că azi se retrag, iar după aceea nu se mai retrag. Nu trebuie să ne facem calcule, trebuie doar să ne gândim că mai sunt doar cinci partide și trebuie să facem minimum 12 puncte ca să reușim să intrăm în play-off. Nu mă gândesc nici la cele trei puncte din meciul cu U Cluj, pentru că nu sunt în mâinile mele, sunt în mâinile comisiilor și acolo lucrurile sunt clare, din punctul meu de vedere, și trebuie să primim acele puncte”, a declarat Ianis Zicu.

Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)



Citeşte şi:

Noua aventură a lui Liviu Mihai la Farul. A plecat tinerel, s-a întors „veteran“. De ce redebut oficial ar putea avea parte!

FC Farul Constanţa continuă seria meciurilor de verificare. Următorul adversar, o divizionară secundă



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii