Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul vrea să uite cât mai repede meciul cu U Cluj Hagi - „Cred că încă nu avem o mentalitate de campioni. Trebuie timp și răbdare“ (GALERIE FOTO)

ro

06 Mar, 2023 00:00 1477 Marime text

 
  • În ultima etapă din sezonul regular al Superligii, Farul joacă acasă cu Rapid București, sâmbătă, 11 martie, de la ora 20.30. 
 
Farul Constanța a pierdut, scor 0-2, meciul din deplasare cu Universitatea Cluj,  din etapa a 29-a, penultima a sezonului regular al Superligii. Aflați pe primul loc în clasament și cu șase partide la rând fără înfrângere, ultimele patru fără gol primit, „marinarii“ n-au trecut cu bine și peste a șaptea confruntare, cedând în fața unei formații clujene decise și agresive. 
 
„Înainte de meci, am zis că vom întâlni o echipă care era în formă bună. Dar și noi străbăteam o perioadă excelentă și am venit încrezători cu toții să ne luptăm și să luăm cele trei puncte. Din păcate, am avut o seară destul de slabă, săracă din punctul de vedere al exprimării. Am fost previzibili, lenți, în tot ce am făcut. Adversarul a fost mai bun ca noi și îl felicit. În viitor, trebuie să fie o lecție bună pentru noi, să reflectăm foarte bine, pentru că vin meciuri foarte grele și trebuie să le abordăm cu altă mentalitate, așa cum am avut în partidele anterioare. Sperăm să ne revenim cât mai repede, pentru că e o înfrângere care ne doare, mă doare. Eram optimist că puteam face lucruri bune, dar, din păcate, am fost săraci în această seară“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.   
 
„Sper să fi fost un accident“
 
„Regele“ a menționat că acest meci trebuie uitat cât mai repede. „Întotdeauna sunt două echipe în teren, una o face foarte bine, cealaltă slab. Noi am fost slabi acum. N-am făcut ce trebuie, n-am găsit soluția. Știam că U Cluj va fi agresivă și va face presiune în jumătatea noastră, pentru că terenul cerea lucrul acesta. Noi am cărat mingea, am fost o secundă mai lenți. N-am ce să spun, mai bine tac, reflectăm și să uităm cât mai repede acest meci, revenind, pentru că ne așteaptă meciuri mari, importante, în care trebuie să schimbăm lucrurile și să dovedim că suntem buni. Sper să fi fost un accident, ca și cu FC Hermannstadt (n.r. meci pierdut cu 0-4 în deplasare), și să ne revenim. Trebuie să uităm acest meci cât mai repede“, a arătat Hagi.
     
„Mă bucur că l-am întâlnit, dar îmi pare rău că m-a bătut“
 
Acesta lucrează pentru a crea la Farul mentalitatea de campioni, care nu se poate obține însă de azi pe mâine, necesită timp și răbdare. „Cum le-am spus și băieților, suntem foarte talentați, suntem buni, am ajuns la un nivel, am demonstrat că știm să jucăm un fotbal extraordinar, am avut o perioadă foarte bună, dar cred că încă nu avem o mentalitate de campioni. E lucrul cel mai greu și vom lucra la acest aspect. Necesită timp, cred că și eu sunt puțin grăbit. Trebuie să avem răbdare. Îmi dau seama că, până la a crea o echipă mare, cu mentalitate puternică, de campioană, la noi, la Farul, e nevoie de timp și de răbdare. Nu e ușor să construiești o echipă cu mentalitate de campioană. Noi nu am avut-o cu U Cluj. Îl felicit pe Neluțu Sabău, care, în scurt timp, a creat o echipă foarte bună. E un antrenor cu experiență, un fost coleg de-al meu, un fotbalist incredibil, foarte bun la suflet, superprofesionist, dedicat fotbalului. Mă bucur că l-am întâlnit, dar îmi pare rău că m-a bătut, trebuia să o fac eu. Lucrul cel mai bun pe care generația noastră l-a avut e că fiecare a fost un campion și și-a dorit acest lucru. Altfel, România nu putea obține acele rezultate la nivelul cel mai înalt mondial“, a mai spus Gheorghe Hagi.  
 
În ultima etapă din sezonul regular, Farul joacă acasă cu Rapid București, sâmbătă, 11 martie, de la ora 20.30. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Superliga
Farul Constanța a pierdut meciul cu Universitatea Cluj
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii