Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul lupta pentru supravietuire

ro

21 May, 2010 03:19 1357 Marime text

farul.jpg„Marinarii" au mai trecut un hop în lupta pentru supravieţuire, după ce au fost programaţi pentru partida restantă, disputată miercuri, în faţa formaţiei Dinamo II. În ciuda victoriei concludente, gruparea de pe litoral este încă în pericol de desfiinţare, Farul riscă să fie neprogramată pentru partida din etapa a XXXI-a, contra „lanternei roşii", CSM Râmnicu Sărat.

Deşi pare să joace din ce în ce mai bine în campionat, situaţia rămâne critică la Farul, echipa fiind în mare pericol de neprogramare pentru meciul de sâmbătă, cu CSM Râmnicu Sărat, din cauza restanţelor financiare către Rastovac, Rusmir, Şchiopu, Barbu şi Paşcovici. „Situaţia este în continuare foarte gravă. Am înţeles că meciul de sâmbătă nu se mai joacă, după ce am primit hârtia cu neprogramarea la club. Acum, mai avem timp zece zile, până vine următorul meci, să se rezolve problemele, pentru că la a doua neprogramare vine şi excluderea din campionat. Am înţeles că sunt foarte mulţi bani, numai pentru memorii trebuie plătite 3 miliarde", a declarat după meciul câştigat împotriva lui Dinamo II, antrenorul Farului, Gheorghe Butoiu. Ieri, însă, oficialii Farului au declarat că la club nu s-a primit nicio notificare din partea Federaţiei Române de Fotbal în ceea ce priveşte neprogramarea echipei la meciul cu CSM Râmnicu Sărat, precizând că meciul are şanse destul ce mari să se joace. Farul a purtat negocieri cu jucătorii pentru a accepta plăţi parţiale, Barbu şi Şchiopu semnând reeşalonarea datoriilor. În cazul în care se va disputa, partida dintre Farul şi ultima clasată în Seria 1, CSM Râmnicu Sărat este programată pentru mâine, de la ora 11.00, fiind arbitrată de o brigadă formată din Zoltan Iosif Erdei (Slatina), ajutat la cele două margini de Ionel Valentin Dumitru (Ghergiţa - Prahova) şi Florin Pucheanu (Ulmi - Dâmboviţa). Pentru această partidă, Gheorghe Butoiu şi Dennis Şerban nu vor putea conta pe Buzea şi Vlas, suspendaţi după câte trei etape după cartonaşele roşii primite la meciul cu Dunărea Galaţi, respectiv Delta Tulcea. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Farul ocupă în continuare locul 8 în clasamentul Seriei 1 din Liga a II-a, cu 47 de puncte. Până la final, Farul mai are de jucat cu Tricolorul Breaza (deplasare), Steaua II (acasă) şi Gloria Buzău (deplasare).

Farul II, în pericol

În cazul neprogramării, sancţiunea se va aplica şi celorlalte echipe ale clubului. În aceste condiţii, echipa a doua a Farului ar putea fi exclusă din Liga a III-a, formaţia constănţeană urmând să nu fie programată în două partide: astăzi, cu ACS Berceni şi marţi, restanţa cu Viscofil Popeşti-Leordeni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii